گالری لومیر، زیباترین موزه دیجیتالی پاریس
- رضا رجب پور
- 1398/4/25
- 0 دیدگاه
در یک کارخانهی سابق ریختهگری در شرق پاریس، میتوان هنر را بر روی یک بوم نقاشی بزرگ با کمک فناوری تجربه کرد. اینجا گالری لومیر در فرانسه است.
لومیر اولین موزهی هنر دیجیتال در پاریس و از جاهای دیدنی فرانسه است. در خیابان سنت مور در منطقهی یازدهم پاریس، همیشه صفی بلندبالا برای پیشخرید بلیطهای گالری لومیر (Lumières) به چشم میخورد. ایستادن در صفِ اولین گالری هنر دیجیتال قطعا ارزش آن را دارد.
لومیر در گذشته یک کارگاه ریختهگری بود و حالا توسط گروه کالچر اسپِیسِز (Culturespaces) اداره میشود. این بنیادِ موزههای فرانسوی، در زمینهی ادارهی نمایشگاههای هنری تخصص دارد. آنها نمایشگاه ورودی را «کارگاه نورها» نامیدهاند و فضای بزرگتر آن، لاهال (La Halle)، را وقف آثار گوستاو کلیمت و نمایش یک قرن از آثار دیگر نقاشان وینی کردهاند. در این تالار آثار هنرمندان دیگری چون ونگوک، اگون شیله (Egon Schiele) و فریدنریخ هاندرتواسر، معروف به فردریش استوواسِر (Friedrich Stowasser)، نیز دیده میشود. اتاق کوچکتر گالری، موسوم به لو استودیو (Le Studio)، به هنرمندان نوظهور اختصاص داده شده و میتوان در آن آثار هنر چیدمان (اینستالیشن آرت) بهصورت هوش مصنوعی و دیجیتالی را مشاهده کرد.
در گالری لومیر آثار هنرمندان با استفاده از جدیدترین فناوریهای صوتی و بصری متحول شده است. در اینجا تصاویری از آثار هنری اصلی با استفاده از ۱۴۰ ویدئو پروژکتور لیزری بر روی دیوارهایی به طول ۱۰ متر در فضایی به مساحت ۳۳۰۰ مترمربع، در ساختمانی بازسازیشده و متعلق به قرن نوزدهم میلادی، تابانده میشود. این تصاویر، نمایشگاهی مسحورکننده با چشماندازی وسیع را در سراسر گالری خلق کردهاند. بازدیدکنندگان میتوانند در حین تماشای نقاشی، به آثار شنیداری هنرمندانی چون واگنر (Wagner)، شوپن (Chopin)، بتهوون و دیگر نوازندگان معروف دنیا گوش کنند. این امکان توسط یک سیستم صوتی خلاقانه موسوم به طراحی حرکتی (motion design) میسر شده است. وجود ۵۰ بلندگوی برنامهریزیشده، موجب خلق تجربهای سهبعدی از صدا برای بازدیدکنندگان میشود.
قطعا محو وسعت و عمق این نمایشگاه آیندهنگرانه و تجربهی چندحسیِ ارائهشده در آن خواهید شد. هدف این گالری، تلاش برای قرار دادن آثار هنرهای زیبا در دسترس عموم و ترغیب مخاطبان جوانتر است. به نظر میرسد که جوانترها علاقهی بیشتری برای حضور در این نمایشگاهها در مقایسه با موزههای سنتی داشته باشند. هرچند این موزهها قرار نیست جایگزین نمونههای قدیمی شوند، بلکه تنها شیوهای تکمیلی برای نمایش هنر هستند.
برونو مونیر (Bruno Monnier)، مدیر گروه کالچر اسپیسز در این باره میگوید: «مردم دیگر بهمانند گذشته با فرهنگ آشنا نمیشوند. شیوههای آشنایی در حال تکامل است و مراکز فرهنگی باید در این راه قدم بگذارند. این شیوه به بازدیدکنندگان اجازه میدهد تا آثار هنری را از زاویهای متفاوت تماشا کنند. به نظر من، پیوند میان هنر و فناوری دیجیتال آیندهی ترویج هنر در میان نسلهای آتی را رقم میزند. به عقیدهی ما، تمایل برای نمایش آثار فرهنگی به شکل دیجیتال در حال افزایش است. ما ۵ سال پیش و پس از افتتاح گالری لومیر در منطقهی لِبو دو پروانس (Les Baux-de-Provence) در جنوب فرانسه به این ایده رسیدیم که یک موزهی هنر دیجیتال در پاریس خلق کنیم.»
گردشگران میتوانند در قدم بعدی از طریق یک دالان بتنی در داخل یک دیوار، عبور کرده و خود را به فضای ریختهگری کارخانه برسانند. در این فضا برجهای بلند خشککننده، دیوارهای عاری از طراحی و یک مخزن آب چراغانی شده به چشم میخورد؛ یک بوم نقاشی ایدهآل برای تبدیل شدن به یک صفحهی دیجیتالی مسحورکننده. وقتیکه در تاریکی مطلق این فضا میایستید، نمیتوانید در زیر ستونهای عظیم در بالای سرتان فرانسویها را از توریستها تشخیص دهید. ناگهان نمایش با مقدمهای از آهنگ تَنهاوزِر (Tannhäuser) از واگنر آغاز شده و موسیقی به همراه هزاران تصویر متحرک فضا را پر میکند. وقتیکه آثار هنری ۳۶۰ درجه در اطراف شما به نمایش درمیآیند، سر جایتان میخکوب خواهید شد. همانطور که موسیقی در حال نواخته شدن است، نقاشیها بهآرامی واضحتر میشوند و شخصیتها از قاب تصویر بیرون آمده و آثار هنری بر روی دیوارها، ستونهای استوانهای، سقف و حتی زیر پای شما جان میگیرند.
در مدت ۳۰ دقیقهی آینده، بازدیدکنندگان گالری به یک ماجراجویی دعوت میشوند؛ از هنر نئوکلاسیک وین و نمایش آثار کلیمت در زادگاه او بر روی ستونهای موسوم به «تاریخ هنر» گرفته تا پوسترهای اوريجینال از جنبش هنری جداییطلبی (Secession) در وین تا آثار مشهوری از ونگوک و رنگهای سرزندهای از نقاشیهای استوواسر در اطراف کف گالری شناور میشوند. ناگهان زیر پای شما تبدیل به دشتی از گلها میشود که میتوان بر روی آنها قدم گذاشت. لازم به ذکر است که گالری لومیر در هر فصل آثار مشخصی از هنرمندان جهان را به نمایش میگذارد که هربار متعلق به هنرمند خاصی است. بنابراین، بهترین راه مطلع شدن از برنامههای این گالری سایت رسمی آن (atelier-lumieres.com) است.
احتمالاً جذابترین بخش، توجه به جزئیات ویژگیهای کلکسیون منحصربهفرد «دورهی طلایی» از کلیمت بهصورت دیجیتالی باشد. بازدیدکنندگان بهجای هل دادن یکدیگر برای پیدا کردن یک مکان مناسب در نزدیکی یک تابلوی نقاشی، خود را در فضایی نزدیکتر مییابند که میتوانند لایههای طلایی و نقش و نگارهای تزئینی نقاشیهای «بوسه» و «درخت حیات» را لمس کنند. هرچند این نقاشیها بهصورت دیجیتالی بر روی دیوارها نقش بستهاند. در انتها، وقتیکه شما به تصاویر حیرتانگیز از زنان و دختران زیبا در سنین مختلف و با جزئیات دقیق خیره شدهاید، رنگ طلایی با رنگهای روشن جایگزین میشود.
شور و علاقه برای دیدار از نمایشگاههای هنری این گالری موج میزند. طبق آمار بهدستآمده، بیش از ۴۰۰,۰۰۰ نفر تنها در سه ماه اول افتتاح، از این گالری دیدن کردهاند. به جرات میتوان گفت که اینجا جذابترین نمایشگاه هنری برای علاقهمندان به هنر و فرهنگ است؛ یک تجربهی ملموس که میتوان آن را در منطقهی یازدهم پاریس امتحان کرد.
توصیه های کاربردی
- گالری لومیر از دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ بعدازظهر باز است. بازدیدکنندگان میتوانند در روزهای جمعه و شنبه تا ساعت ۱۰ شب و در روزهای یکشنبه تا ساعت ۷ شب از این گالری دیدن کنند.
- امکان خرید از کتابفروشی و هدیه فروشیِ گالری در ساعات کاری وجود دارد.
- بلیط فروشی در روزهای دوشنبه تا جمعه در ساعت ۴ بعدازظهر به پایان میرسد؛ بنابراین بهتر است بلیط بازدید برای این روزها را بهصورت آنلاین تهیه کنید.
- برای داشتن بازدیدی آسان و به دور از هرگونه سختی، بلیط خود را از قبل تهیه کرده و ساعات ۱۲ ظهر تا ۲ بعدازظهر را برای دیدار انتخاب کنید.
قیمت بلیط ها
قیمت بلیط گالری لومیر ۱۴.۵ یورو است. سالمندان بالای ۶۵ سال میتوانند با پرداخت ۱۳.۵ یورو از گالری دیدن کنند. قیمت بلیط برای دانشجوها، دارندگان کارت معلولیت و افراد بیکار ۱۱.۵ یورو است. افراد بین سنین ۵ تا ۲۵ سال نیز میتوانند با پرداخت ۹.۵ یورو به دیدن این موزه بروند. بلیطهای گروهی برای تمامی اعضای خانواده ۴۲ یورو است. ورود برای کودکان زیر ۵ سال به گالری رایگان است.
آدرس: پاریس، محلهی یازدهم، خیابان سنت مور، پلاک ۳۸
{{totalCount}} دیدگاه