خبرهایی که نباید از دست میدادید! (هفته اول مهر)
- تیم ایوار
- 1395/7/5
- 0 دیدگاه
همهی کسانی که به صنعت گردشگری و توریسم علاقه دارند، اخبار مرتبط با سفر و جهانگردی را دنبال میکنند، وقت کافی برای چک کردن خبرگزاریهای مختلف را ندارند، خبرهای مورد علاقه خود را در انبوه اخبار نمییابند و علاقهمندند که از مهمترین رخدادهای گردشگری باخبر باشند؛ هر هفته میتوانند خلاصهی خبرهای برگزیدهی گردشگری را در ایوارنامه بخوانند.
با هم به مطالعهی منتخب خبرها مینشینیم تا ببینیم در هفته اخیر در صنعت گردشگری چه گذشته است.
1. رونمایی از نقشه غار «کتلهخور» پس از ١٢ سال | ایسنا
نقشه غار «کتلهخور» به مناسبت روز «غار پاک» 3 مهرماه در زنجان رونمایی شد. جواد نظامدوست - عضو مؤسس انجمن غار و غارشناسان ایران - گفت: دوم مهرماه روز غار پاک است و نقشه غار زیبای «کتلهخور» پس از دوازده سال آماده شده که روز شنبه (سوم مهرماه) به همین مناسبت با حضور دکتر «رنه شرر»، غارنورد نام آشنای سوئیسی و یکی از نقشهبرداران خارجی این غار و تعدادی از مسئولان استانی، کارگروه غارشناسی کشور و مدیرانی از سازمانهای گردشگری، محیطزیست و زمینشناسی در زنجان رونمایی شد. به گفته او، از ٢٠ کیلومتر طول نقشه غار کتله خور، نیمی توسط غارنوردان خارجی و نیمی توسط غارنوردان ایرانی تهیه و با همت غارنوردان ایرانی ترسیم شده است. نظامدوست یادآور شد: «کتله خور» با طولی بیش از ٢٠ کیلومتر طولانیترین غار خاورمیانه شناخته شده است.
2. نخستین هتل تمام گردان جهان در مازندران ساخته میشود | اقتصاد آنلاین
"علی خداوردی" با بیان اینکه در شمال کشور نزدیک به 700 کیلومتر سازه داریم، اظهار داشت: متأسفانه تاکنون نتوانستهایم هیچ سازهای در مناطق ساحلی که گردشگران را جذب کند، طراحی کنیم. رئیس مجمع مشورتی غرب استان مازندران با اشاره به پروژه سایت گردشگری دریایی کشور در محدوده شهرستان نور، ابراز داشت: با توجه به اینکه سالانه 500 تا 600 هزار گردشگر خارجی وارد غرب مازندران میشوند، این طرح میتواند پروژه خوبی برای کشور باشد. خداوردی تصریح کرد: این پروژه بسیاری از سرمایهگذاران را به وجد آورده و تمایل آنان برای سرمایهگذاری را برانگیخته است، چرا که اولین هتل تمام گردان جهان در این پروژه ساخته میشود.
3. سوئیتهای شناور، جاذبهای برای گردشگران در بوشهر | ایسنا
ساخت و بهرهبرداری از سوییتهایی شناور، در راستای پیشبرد اهداف گردشگریِ دریایی استان بوشهر بهزودی انجام میشود. به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر، «ناصر امیرزاده»، معاون گردشگری این استان، با اشاره به هفته گردشگری، گفت: بهزودی سراچههایی شناور در راستای پیشبرد اهداف گردشگری دریایی در بوشهر ساخته و بهرهبرداری میشود.
عکس: امین ملکزاده
4. رونمایی از سایت گردشگری در روز جهانگردی (ایران پلنر) | مهر
مهسا مطهر عضو هیات مدیره «ایران پلنر» و راهنمای گردشگری گفت: سفرهای متعدد و آشنایی ما با چند نفر از دوستانی که در حوزه فنآوری اطلاعات مهارت داشتند موجب شد تا سایتی را راه اندازی کنیم که در آن اطلاعات مربوط به سفر برای مردم به آسانی در دسترس باشد. اکنون سایتهای بسیاری وجود دارد که یا از اطلاعات ابتدایی و کپی شده استفاده کردهاند و یا اگر خیلی پیشرفته باشند مقصد توسط کاربر مشخص میشود و سپس همان اطلاعات ابتدایی به کاربر داده میشود و در نهایت چند محوطه باستان شناسی را معرفی میکنند. ایده طراحی این سایت به نشانی www.iranplanner.com به سازمان میراث فرهنگی داده شده و قرار است که در همایش ملی روز جهانی گردشگری در سالن همایشهای صدا و سیما رونمایی شود.
5. تهران، نهمِ دنیا و سومِ خاورمیانه در سرعت جذب گردشگر | ایسنا
گزارش سال ۲۰۱۶ "شاخص شهرهای مقصد گردشگری" از سوی مسترکارت نشان میدهد، تهران در رتبه نهم سریعترین میزان رشد جذب گردشگر در دنیا قرار دارد. گزارش سال ۲۰۱۶ "مسترکارت" حاکی از آن است که در بخش سریعترین شهرهای در حال رشد جهان، شهر "اوساکا" در ژاپن با ۲۰.۱۴ درصد، بالاترین میزان رشد را در جذب گردشگر و شاخصهای زندگی شهرنشینی داشته است. پایتخت کشورمان با میزان رشد ۱۲.۹۸ درصد در رتبه نهم ایستاده است.
6. ایران در شاخص تعداد هتل رتبه ۱۱۳ را در بین ۱۴۱ کشور دارد | مهر
عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه ۷۰ درصد تورهای خارجی به ایران، به دلیل نبود هتل مناسب رد میشوند، گفت: مشکل اصلی صنعت گردشگری ما، کمبود هتل است. به نقل از ستاد برگزاری همایش صد هتل صد کسب و کار، غلامحیدر ابراهیمبایسلامی افزود: براساس گزارش شورای رقابتپذیری سفر و گردشگری مجمع جهانی اقتصاد، ایران بر حسب شاخص «زیرساخت خدمات گردشگری» وضعیت مطلوبی ندارد و در رتبه ۱۱۹ از میان ۱۴۱ کشور قرار گرفته است. دبیر همایش بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت گردشگری با بیان این مطلب که در ایران هزار و ۳۸ هتل داریم که فقط ۳ درصد آنها، چهار و پنج ستاره هستند، تصریح کرد: از نظر شاخص تعداد اتاق هتل بر حسب هر صد نفر، ایران رتبه ۱۱۳ را در میان ۱۴۱ کشور دارد. بر حسب این شاخص رتبه عربستان ۳۷، رتبه ترکیه ۶۳، رتبه امارات ۳۴ و رتبه مالزی ۴۷ است.
7. یک پیوست به شعار روز جهانی جهانگردی | دنیای سفر
سازمان جهانی جهانگردی شعار امسال را «گردشگری برای همه؛ ترویج دسترسی جهانی» در نظر گرفته ، یک فعال گردشگری اما شعار امسال UNWTO را ناقص میداند و معتقد است؛ پیوستی که ایران برای این شعار در نظر گرفته، بیشتر با شرایط کشور همسو است. سعید اعظم واقفی گفت: سال 2007 در سفری به ژاپن با کمپینی 10 ساله رو به رو شدم که از سال 2000 میلادی آغاز شده بود. ژاپن میخواست تا سال 2010 شمار گردشگرانش را دو برابر کند. برای همین هر جا که میرفتم با شعار آن کمپین مواجه میشدم. در تمام مکانهای عمومی و اداری و محیطهای شهری تابلوی این کمپین نصب شده بود که همه برای جذب 10 میلیون گردشگر، بسیج هستیم. این فعال گردشگری در ادامه اظهار کرد: ما هم به چنین عزمی نیاز داریم. موتوری که در کشور روشن شده باید سریعتر بچرخد. یعنی علاوه بر اینکه گردشگری برای همه است، همه هم باید برای گردشگری باشند. البته چه خوب که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به شعار سازمان جهانی جهانگردی، این پیوست (گردشگری برای همه ؛ همه برای گردشگری) را اضافه کرده، اما لازم است در عمل هم به آن متعهد باشیم.
8. کتاب سازمان اجتماعی ایل بختیاری منتشر شد | مهر
کتاب سازمان اجتماعی ایل بختیاری به قلم بهرام امیراحمدیان توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد. در مقدمه این کتاب آمده است: جامعه عشایری کشور سابقهای طولانی در تاریخ و فرهنگ ایرانزمین دارد، از زمانهای گذشته تا کنون بخشی از مردم در پهنه جغرافیایی ایران، نوعی از زندگی را برگزیدهاند که با استفاده از چراگاههای طبیعی، به پرورش دام میپردازند و فعالیت عمده آنان دامداری است. در ادامه امیراحمدیان مینویسد: تاکنون درباره زندگی بختیاریها، پژوهشگران ایرانی و خارجی، سازمانهای دولتی، منطقهای و ملی در مقاطع زمانی گوناگون تحقیقاتی کردهاند. برای تکمیل اینگونه مطالعات و پر کردن جای خالی یک بررسی موضوعی با استفاده از آخرین اطلاعات به دست آمده بر آن شدیم که به این بررسی بپردازیم. فرضیهای که دراین پژوهش موردنظر بوده دگرگونی و تحول بسیار ژرف در ساختار جامعه عشایری ایل بختیاری است.
9. پارالمپیک ریو، گردشگران را با برزیل آشتی داد | عصر ایران
وزارت گردشگری برزیل جدیدترین آمار و ارقام مربوط به گردشگری را پس از پایان رقابتهای پارالمپیک منتشر کرد. رقابتهای پارالمپیک ریو نه تنها از حیث برگزاری و جذب تماشاچی در استادیومهای ورزشی عملکرد موفقی را ثبت کرد، بلکه هزاران گردشگر بینالمللی را بار دیگر به پایتخت برزیل کشاند. وزارت گردشگری برزیل که از تاریخ ۸ تا ۱۳ سپتامبر و در جریان برگزاری رقابتهای پارالمپیک اقدام به نظرسنجی از گردشگران داخلی و خارجی کرده است، اعلام کرد ۹۰.۵ درصد از گردشگران بینالمللی از تصمیم خود مبنی بر بازگشت به ریو خبر دادند و ۸۷.۸ درصد از گردشگران نیز اعلام کردند که این سفر براساس انتظارات و حتی فراتر از انتظارات آنها بوده است.
10. بهترین شهر گردشگری اروپا (2016) | ایسنا
براساس جدیدترین گزارش شاخص جهانی گردشگری، شهر لندن اگرچه در عرصه جهانی امسال رقابت را به شهر بانکوک واگذار کرد، اما در میان پر بازدیدترین مقاصد گردشگری قاره اروپا همچنان حرف اول را میزند. بر اساس گزارش تازه منتشرشدهی مسترکارت از "شاخص جهانی شهرهای گردشگری"، شهر لندن که در سال ۲۰۱۶ پس از بانکوک در مکان دوم پر بازدیدترین شهرهای جهان قرار گرفته، با جذب ۲۰ میلیون گردشگر بینالمللی و با رشد ۷ درصدی در مقایسه با آمار سال گذشته، جایگاه نخست پربازدیدترین شهر قاره سبز را به خود اختصاص داد. در این رتبهبندی شهرهای پاریس، استانبول، بارسلونا و آمستردام به ترتیب دوم تا پنجم هستند.
{{totalCount}} دیدگاه