حوادث تاریخی که لندن را شکل دادند

آرزو اعظمی
  • آرزو اعظمی
  • 1397/5/8
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

شهر لندن، تاریخ پر فراز و نشیبی از آتش‌سوزی گرفته تا طاعون و اعتراضات مردمی را پشت سر گذاشته که هر کدام، در شکل‌گیری لندنِ امروزی نقش بسزایی داشته‌اند.

تور اروپا

شهر اسرارآمیز لندن، حوادث پرماجرایی را پشت سر گذاشته که نه تنها تاریخ این شهر، بلکه تاریخ کل بریتانیا را تحت تأثیر قرار داده است. بنابراین اطلاع از تاریخچه‌ی این شهر برای درک بهتر موقعیت امروزی آن یکی از واجبات به شمار می‌رود. در ادامه قصد داریم شما را با 10 مورد از مهم‌ترین رویدادها در تاریخ شهر لندن آشنا کنیم. همچنین اگر قصد سفر به این شهر را دارید می‌توانید برای آشنایی بیشتر به مقاله جاهای دیدنی لندن مراجعه فرمایید.

پیروزی رومی ها و پایه گذاری لندن

رومی‌ها در سال 43 بعد از میلاد مسیح به انگلستان حمله‌ور شدند و 7 سال بعد از این پیروزی، شهر کوچک «لوندینیوم» را پایه‌گذاری کردند که واژه‌ی لاتین لندن است. موقعیت این شهر به گونه‌ای بود که آن‌ها به راحتی می‌توانستند به اروپا دسترسی داشته باشند و از رود تیمز هم برای تأمین آب مورد نیازشان کمک بگیرند. البته این شهر کوچک، وسعتی به اندازه‌ی هاید پارک داشت و در زمان حمله‌ی «ملکه بودیکا» (Queen Boudica) در سال 60 بعد از تولد مسیح، به طور کامل ویران شد. طی 10 سالِ بعد از این واقعه، رومی‌ها این منطقه را از نو ساختند و آن را به سرعت گسترش دادند که تا قرن 5 میلادی دوام آورد. تا اینکه امپراطوری روم کم کم به دوران انحطاط خود نزدیک و در نتیجه، لندن به حال خود رها شد. بعد از آن، آنگلوساکسون‌ها کنترل این منطقه را تا قرن 11 میلادی بر عهده داشتند.

تاریخچه لندن

ساخت برج لندن

برج لندن ابتدا از چوب ساخته شده بود که آن را در سال 1078 میلادی با سنگ جایگزین کردند. در واقع این بنا در آن زمان، اولین قلعه‌ی سنگی در انگلیس به حساب می‌آمد و آن را به منظور مجازات دشمنان و مخالفان حکومت تأسیس کردند. این اقدام، قوانین شهر لندن و قدرتی که بر شهروندان حاکم بود را بر همگان روشن ساخت.

نخستین نبرد بارون ها

در طول نخستین نبرد بارون‌ها، شورشی‌ها قصد خلع «شاه جان» (King John) را داشتند و از لویی هشتم به عنوان جایگزین او حمایت می‌کردند که در آن زمان، شاهزاده‌ی فرانسه محسوب می‌شد. او قبل از پادشاهی فرانسه، در سال 1216 میلادی و به مدت یک سال، مدعی تاج و تخت انگلستان بود؛ اما بعد از مرگ شاه جان، هوادارانش به جای پشتیبانی از او تصمیم گرفتند تا پسر شاه قبلی، یعنی هنری سوم را حمایت کنند. درنتیجه، لویی از کشور خارج شد و انگلیس چندین قرن در تلاش بود تا فرهنگ فرانسوی را از خود دور کند. البته در ارتباط بودن با پادشاه فرانسه، در پیشرفت لندن تأثیر بسیاری داشت.

مرگ سیاه یا طاعون

«مرگ سیاه» (Black Death) یا همان «طاعون بزرگ لندن»، در اواسط قرن 14 میلادی اتفاق افتاد که یکی از ویران‌کننده‌ترین رویدادهای تاریخ این شهر به شمار می‌رود. لندن تقریباً نیمی از جمعیت خود را بر اثر این طاعون از دست داد و مردم در پی این فاجعه، با شور و التهابی تازه به مذهب روی آوردند.

تاریخچه لندن

اصلاحات هنری هشتم

اصلاحاتی که در سال 1530 میلادی در کلیسا به وجود آمد، تأثیر بسزایی بر روی شهر لندن گذاشت. طی این اقدام، بیشتر بناهای مذهبی به ملک خصوصی تبدیل شدند که در این میان، مهم‌ترینِ آن‌ها بیمارستان جذامی سنت جیمز بود که پادشاه هنری هشتم آن را به مالکیت خود درآورد و به «کاخ سنت جیمز» (St James's Palace) تغییر کاربری داد. این کاخ در «دوره‌ی جرج»، اهمیت و آوازه‌ی بسیاری کسب کرد؛ اما بعدها یک پله پایین‌تر آمد و کاخ باکینگهام از آن پیشی گرفت.

تاریخچه لندن

توطئه باروت

«گای فاکس» (Guy Fawkes) به کمک همدستانش قصد داشت تا در روز افتتاح پارلمان در سال 1605 میلادی، خانه پارلمان یا همان کاخ وست مینستر را منفجر کنند و پادشاه جیمز یکم را به قتل برسانند. اما نقشه‌ی آن‌ها لو رفت و گای فاکس هنگام نگهبانی از بشکه‌های باروت دستگیر شد و او را آنقدر شکنجه دادند تا نام دیگر توطئه‌گران را افشا کند. شکنجه و اعدام او، بسیاری از شورش‌ها را تا چندین سال سرکوب کرد و امروزه هر سال به مناسبت ناکام ماندن «توطئه‌ی باروت» (Gunpowder Plot)، این روز را در لندن جشن می‌گیرند.

آتش سوزی بزرگ لندن

یکی از معروف‌ترین حوادث در تاریخ پرماجرای لندن، آتش‌سوزی بزرگی است که در سال 1666 میلادی اتفاق افتاد و حدود 70% از ساختمان‌های شهر از جمله کلیسای سن پل را سوزاند. هرچند که بخش‌های ویران شده را دوباره از نو ساختند و این بار به جای چوب از آجر استفاده کردند، اما بخش مرکزی لندن دیگر هیچ‌گاه مثل سابق نشد و بیشتر افراد ثروتمند تصمیم گرفتند تا به منطقه‌ی «وست اِند» و به خانه‌های اشرافیِ نزدیک به کاخ سنت جیمز نقل مکان کنند. این موضوع، شکافی بین طبقه‌ی متوسط در مرکز شهر و ثروتمندان مناطق اعیانی‌تر ایجاد کرد که هنوز هم تا حدودی ملموس است.

تاریخچه لندن

آتش سوزی بعدی

200 سال بعد از توطئه‌ی باروت گای فاکس و در سال 1834 میلادی، آتشی به جان خانه پارلمان افتاد که تمام بخش‌های آن به جز سرسرای اصلی را با خاک یکسان کرد. البته این بار، توطئه‌ای در کار نبوده و در واقع بی‌دقتی 2 کارگر منجر به این حادثه شده است. وظیفه‌ی سوزاندن چوب‌خط‌های خزانه‌داری به این دو فرد واگذار شده بود و آن‌ها که نمی‌خواستند تا دیروقت آنجا بمانند، با عجله این کار را انجام دادند که منجر به آتش‌سوزی و منهدم شدن خانه پارلمان شد. معماری بنای بازسازی شده‌ی کاخ وست مینستر که امروزه می‌بینید و شهرت جهانی دارد را «چارلز بری» در سال 1844 برعهده داشته است که قبل از آن، طراحی «عمارت هایکلیر» (Highclere Castle) را نیز او انجام داده بود.

متروی لندن

اولین بار از شبکه‌ی متروی لندن در سال 1863 میلادی بهره‌برداری شد که در واقع، قدیمی‌ترین شبکه‌ی حمل و نقل زیرزمینی در جهان به حساب می‌آید. احداث این شبکه، انقلابی در نحوه‌ی مسیریابی مردم لندن به وجود آورد و امروزه حتی تصور نبودِ آن نیز برای مردم سخت است. همچنین شهرهایی همچون پاریس، نیویورک و غیره هم از متروی لندن الگوبرداری کرده‌اند.

مترو لندن

حق رأی زنان

«سافرجت‌ها» (Suffragettes) یا همان طرفداران حق رأی زنان در سال 1907 میلادی روبروی خانه‌ی پارلمان اعتراض کردند و بیش از 60 نفر از این خانم‌ها دستگیر شدند و 15 نفر از آن‌ها توانستند خود را به تالار ورودی ساختمان برسانند که اعتراض خود را تا ساعت 10 شب ادامه دادند. هرچند که 11 سال طول کشید تا حق رأی به زنان داده شود، اما این اقدام شجاعانه‌ی آن‌ها، نقطه‌ی آغازی برای این موضوع بود. امروزه مردم هنوز هم برای اعتراضات خود طبق این رسم، روبروی کاخ وست مینستر دور هم جمع می‌شوند.

آرزو اعظمی آرزو اعظمی
{{selectedRate}}
زوریخ، لوگانو

تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
49,900,000
1,690
پاریس

تور فرانسه (پاریس)

  • 8 روز
  • هتل 5 و 4 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
49,900,000
1,890
مادرید، بارسلونا

تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
49,900,000
1,790

بنر بلیط هواپیما ایوار

{{totalCount}} دیدگاه

{{nameError}}
{{emailError}}
{{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
{{commentMessageError}}
{{responseMessage.text}}