
رویاهایتان را سفر کنید
ایجاد حساب کاربری
ثبت نام در ایوار
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
لینک فعالسازی حساب شما به {{ email }} ارسال شد
بازیابی رمز عبور
بازیابی رمز عبور
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
۱۲ مورد از تمیزترین شهرهای جهان در سال ۲۰۱۹

- رضا رجب پور
- 1398/9/7
- 0 دیدگاه
تمیزترین شهرهای جهان چه ویژگیهایی دارند و از روی چه استانداردی تمیزترین شهرها انتخاب میشوند؟
فهرست پیش رو از تمیزترین شهرهای جهان در سال ۲۰۱۹، بدون شک شما را برای بازگشت به آنها ترغیب میکند.
امروزه باوجود افزایش سطح گازهای آلاینده و همچنین آلودگیهای زیستمحیطی در سراسر جهان، همچنان میتوان شهرهایی را یافت که بهطور پیوسته گامهایی در جهت حذف آلایندهها برمیدارند و در این زمینه پیشرو هستند.
مردمی که به سراسر دنیا سفر میکنند با انبوهی از خاطرات ثبتشده در دوربینهای خود و سفرنامههایی که به همراه دارند به خانه بازمیگردند. زیبایی و میهماننوازی مکانهای دیدهشده همواره در ذهن ما باقی میمانند.
بااینحال، گاهی اوقات سفر ما به شهری ختم میشود که بسیار آلوده و پرسروصدا است و مسافرت ما بهجای سفری لذتبخش به سفری پراسترس تبدیل میشود. از طرفی دیگر برخی از شهرها به تمیزی خود شهره هستند.
این ۱۲ شهر حاضر در فهرست ما، بر اساس کیفیت هوا، دفع زباله، ترافیک شهری، آب آشامیدنی و کیفیت سیستم فاضلاب دستهبندی شدهاند.
۱. کپنهاگ، دانمارک
کپنهاگ در دانمارک پیش از این نیز به خاطر کیفیت بالای هوایش در دنیا زبانزد بود، اما دولت دانمارک به دنبال این است که پایتخت این کشور را تا سال ۲۰۲۵ به شهری عاری از دیاکسید کربن تبدیل کند.
طرحهای متعددی بهمنظور کاهش تولید زباله همراه با ابتکارات گوناگون برای مدیریت و بازیافت آن در دست انجام است. طرحهای سبز اجراشده از سوی دولت در بلندمدت بسیار حیرتانگیز هستند و کپنهاگ را به پایتختی محبوب برای دوچرخهسواری در جهان تبدیل کردهاند.
۲. شهر سنگاپور، سنگاپور
شهر سنگاپور چندین دهه قبل توانایی قرار گرفتن در فهرست کثیفترین شهرهای جهان را داشت. بااینحال، قوانین سرسختانه و جریمههای سنگین وضعشده برای شهروندان بهمنظور تمیز نگهداشتن محیط اطراف، سنگاپور را به یکی از تمیزترین شهرهای دنیا بدل کرد.
سنگاپور یکی از بهترین سیستمهای خدمات شهری در جهان را دارد و مالیات سنگین وضعشده برای صاحبان خودروها، مانع از خرید خودرو از سوی بسیاری از افراد شده است. همین امر به تمیز ماندن محیطزیست این شهر کمک میکند.
۳. هلسینکی، فنلاند
پایتخت فنلاند به خاطر زیباییهای اطراف آن، مقصد گردشگری محبوبی است. بااینحال، هلسینکی چندین سال است که در فهرست تمیزترین شهرهای جهان قرار دارد. آب این شهر بهقدری تمیز است که میتوان آن را مستقیماً و بدون تصفیه راهی شیرهای آب منازل کرد.
دولت فنلاند نیز گامهای بلندی در جهت تبدیل هلسینکی به شهری دوستدار محیطزیست در تولید برق برداشته است. یکی از دلایل اصلی برای بالا بودن کیفیت هوای این شهر، این است که مردم محلی خودروهای خود را به سبب استفاده از دوچرخه کنار گذاشتهاند.
این شهر دارای ۳۸۶۰ کیلومتر مسیر مخصوص دوچرخهسواری است و دولت قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ قانون مالکیت وسایل نقلیهی موتوری را لغو کند.
۴. بریزبن، استرالیا
بریزبِن یکی از تمیزترین شهرهای استرالیا است، اگرچه این شهر از نظر جمعیتی سومین شهر بزرگ کشور محسوب میشود. گستردگی فضاهای سبز، اندوختگاههای طبیعی و پارکها به کاهش سطح آلودگی این شهر کمک شایانی کرده است.
نزدیکی بریزبن به دریا نیز کمک میکند تا سطح آلایندگی در حد کنترلشده باقی بماند. مقامات شهر بریزبن اهداف متعددی را ترسیم کردهاند و به دنبال تمیز و سبز نگاهداشتن این شهر هستند. سیستم حملونقل پیشرفتهی عمومی شهر و ترغیب بیشتر مردم به استفاده از وسایل حملونقل عمومی به کاهش ترافیک شهری و پایین بودن سطح آلایندگیها کمک کرده است.
۵. هامبورگ، آلمان
دومین شهر بزرگ آلمان گامهای بلندی در جهت تمیز و بکر نگهداشتن محیطزیست خود برداشته است. هامبورگ دارای زیرساختی ایدهآل برای دوچرخهسواران است و همین امر به جلوگیری از بالا رفتن سطح آلایندگیها کمک میکند. هرچه تعداد دوچرخهسواران بیشتر شود، تعداد وسایل نقلیهی شخصی در خیابانها کاهش مییابد.
شبکهی سبز، طرحی است که به دنبال تبدیل هامبورگ به شهری فاقد خودرو در دو دهه است و شگفتانگیز به نظر میرسد. دولت همچنین طرحهایی برای کاهش انتشار دیاکسید کربن به میزبان ۸۰ درصد تا پایان سال ۲۰۲۵ دارد.
۶. استکهلم، سوئد
استکهلم بهعنوان اولین پایتخت سبز اروپایی در سال ۲۰۱۰، به لطف طرحهای مبتکرانهی سبز آن، شهره است. بااینحال، این شهر به این عنوان بسنده نکرده و همچنان گامهای مثبتی در جهت حفظ محیطزیستی سالم از طریق کاهش انتشار گازهای کربنی به میزان ۲۵ درصد برداشته است.
استکهلم همچنین دارای فرهنگی غنی برای دوچرخهسواری است و همین امر به کاهش آلایندگیهای شهری به میزان بسیار زیادی کمک کرده است. استکهلم امید دارد که تا سال ۲۰۵۰ تبدیل به شهری عاری از سوختهای فسیلی تبدیل شود. آنها قصد دارند تا با افزایش تنوع زیستی، کاهش تولید زباله و بهبود سیستم حملونقل عمومی به این هدف دست یابند.
۷. ساپورو، ژاپن
ساپورو پنجمین شهر بزرگ ژاپن است اما برخلاف جمعیت بالای آن، توانسته است تا خود را در فهرست تمیزترین شهرهای جهان جای دهد. یکی از دلایل تمیزی ساپورو، وجود فضاهای سبز فراوان در درون این شهر است. ساپورو نیز بهمانند اکثر شهرهای ژاپنی، از خودروهای دوستدار محیطزیست استفاده میکنند و سیستم فاضلاب سالمی دارد.
ژاپنیها از همان سالهای ابتدایی در مدارس با اهمیت حق پاکیزگی و نظافت آشنا شدهاند و دانش آموزان خود اقدام به تمیز کردن کلاسهایشان میکنند؛ بنابراین، تعجبی ندارد که بسیاری از شهرهای ژاپن در فهرست تمیزترین شهرهای دنیا جای گیرند.
۸. کلگری، کانادا
کلگری یکی از بزرگترین شهرها در استان آلبرتا در کانادا از نظر جمعیت است و همچنین در صنعت نفت و گاز در این کشور پیشرو تلقی میشود اما این شهر همواره در فهرست تمیزترین شهرهای دنیا جای داشته است. معدود شهرهایی در آمریکای شمالی توان رقابت با کلگری از نظر طرحهای زیستمحیطی را دارند.
ریختن زباله در معابر جریمههای سنگینی به همراه دارد و یک تلاش آموزشی بزرگ در جهت افزایش تولید کود آلی و بازیافت زباله، کمک کرده است که استفاده از مراکز دفن زباله در چند سال اخیر در کلگری به میزان ۸۰ درصد کاهش یابد.
۹. ولینگتون، نیوزیلند
شاید ولینگتون با نیم میلیون جمعیت، شهر بزرگی در نیوزیلند نباشد، اما قطعاً یکی از تمیزترین شهرهای این کشور محسوب میشود. یکی از ویژگیهای متمایز این شهر که به کاهش آلودگی هوای ولینگتون به میزان حداقل ۳۳ درصد کمک کرده است، استفادهی شهروندان آن از وسایل حملونقل عمومی است. مقامات شهری ولینگتون همچنین برنامههای متعددی برای مدیریت زباله و بهرهوری انرژی بهمنظور کاهش میزان انتشار دیاکسید کربن ترتیب دادهاند.
۱۰. هونولولو، هاوایی
به این خاطر که صنایع آلایندهی بسیاری در هونولولو در هاوایی وجود ندارد، این شهر توانسته کیفیت هوای خود را تحت کنترل درآورد. هونولولو همچنین از نزدیکی به اقیانوس بهرهی کافی را برده است، زیرا بادهای اقیانوسی به از بین رفتن آلایندههای تولیدشده توسط هتلها و ترافیک شهری کمک میکنند. بارش مداوم باران نیز این شهر را از آلایندگیها مصون میدارد.
دولت تلاشهایی در جهت حراست و زیبایی فضاهای عمومی شهری داشته است. فراوانی فضاهای سبز و سیاست عدم ریختن زباله نیز به تمیزی این شهر کمک کرده است.
۱۱. تالین، استونی
شهر تالین یک شهر قرون وسطایی با خیابانهای باریک سنگفرش و دیوارهایی باابهت است. تالین که سالها پیش بنا شده است، انتظار این را نداشت که وسایل بزرگ نقلیه در اطراف آن حرکت کنند؛ اما ازآنجاییکه خودروها نمیتوانند وارد مرکز این شهر تاریخی در استونی شوند، سطح آلایندگی در تالین پایین است. فضای سبز اطراف شهر نیز به پایین بودن سطح دیاکسید کربن کمک میکند.
۱۲. اسلو، نروژ
تمیز نگهداشتن شهر برای شهروندان اسلو یک امر غریزی است، زیرا این کار بخشی از فرهنگ محلی آنها محسوب میشود. اگرچه نمیتوان سطلهای زبالهی فیزیکی را در خیابانهای شهر پیدا کرد اما زباله در اسلو توسط سیستم دفع خودکار زباله مدیریت میشود. از پمپها و لولهها برای انتقال زباله از زیر زمین به کورههای زبالهسوزی استفاده میشود. زبالهها سپس سوزانده شده و از انرژی حاصل از آنها برای تولید گرمای منازل استفاده میشود.
در طول سال برنامههای جمعآوری داوطلبانهی زباله با حضور شهروندان برگزار میشود و گروههای مخالف ریختن زباله بهطور ناگهانی در خیابانها ظاهر شده و به شهروندان برای تمیز نگاهداشتن شهر تذکر میدهند.

{{totalCount}} دیدگاه