معماری دیدنی ایستگاه های متروی سن پترزبورگ
- آرزو اعظمی
- 1398/2/5
- 0 دیدگاه
یکی از ویژگیهای مثبت ایستگاههای متروی سن پترزبورگ این است که حکم مکانهای دیدنی آن را دارند و میتوانید در مسیر خود از معماری و تم جالب هر کدام بازدید کنید.
مترو در سن پترزبورگ، فقط وسیلهای برای حمل و نقل محسوب نمیشود؛ بلکه به خاطر زیبایی و معماری خلاقانهی ایستگاههایش در جهان شهرت دارد. تاریخ راهندازی اولین خط مترو در این شهر به سال ۱۹۵۵ میلادی برمیگردد و تمامی ۸ ایستگاهی که در این خط تأسیس شدهاند، اهمیت بالایی از لحاظ بُعد فرهنگی دارند. متروی سن پترزبورگ از زمان افتتاحش تا بهحال گسترش بسیاری داشته و ایستگاههای جدیدی با طراحیهای مبتکرانه به این سیستم اضافه شدهاند. ۸ مورد از زیباترین ایستگاههای متروی سن پترزبورگ را در ادامه آوردهایم که ارزش آن را دارند در مسیر خود سری به آنها بزنید.
۱. آوتوو
ستونهای بزرگ و سنگهای مرمر نمای داخلی ایستگاه آوتُوو (Avtovo)، مسافران را به حیرت وا میدارد و ممکن است در نگاه اول تصور کنید وارد یک کاخ شدهاید. ۴۶ ستون، وزن سقف این ایستگاه را تحمل میکنند که از این میان، ۳۰ ستون از مرمر ساخته شده و ۱۶ مورد دیگر نیز با شیشه تزئین شدهاند. ایستگاه مترو آوتوو جزو جذاب ترین ایستگاه های جهان به شمار میرود و تم اصلی آن، محاصرهی لنینگراد و دفاع از شهر طی جنگ جهانی دوم است. در انتهای ایستگاه، نقاشی دیواری بزرگی قرار دارد که بر روی موزاییک کشیده شده و زنی را نشان میدهد که کودکی را در آغوش گرفته است. اولین قطار شهر در سال ۱۹۵۵ میلادی و از این ایستگاه به حرکت درآمد و در نتیجه بعد از متروی مسکو، متروی سن پترزبورگ به دومین سیستم متروی قابل استفاده در کشور تبدیل شد.
۲. کیروسکی زاود
تم کلی ایستگاه کیروسکی زاوُد (Kirovsky Zavod) با توسعهی صنعت سوسیالیسم در ارتباط است و نام ایستگاه از کارخانهی کیروسکی گرفته شده که در همین ناحیه قرار دارد. برای دکور این ایستگاه از سنگ مرمر طوسی رنگ کمک گرفتهاند و برجستهکاریهای روی دیوار آن، صنایع سابق اتحاد جماهیر شوروی از جمله برق، نفت، استخراج از معادن زغال سنگ و تولید فلزات را به نمایش میگذارد. کیروسکی زاود، اولین ایستگاهی بود که از سیستم نورپردازی خلاقانهای استفاده میکرد که نور ساطع شده از آن به روشنایی روز شبیه بود. البته بعدها این سیستم را با چراغهای برقی معمولی جایگزین کردند.
۳. ناروسکایا
تم اصلی ایستگاه ناروسکایا (Narvskaya) نیز با اتحاد جماهیر شوروی ارتباط دارد. ایدهی اصلی تم و طرح زمینهی این ایستگاه، بزرگداشت حرفههای مختلفی است که در طول تاریخ اتحاد شوروی به وجود آمدهاند. برجستهکاریهای دیوار ایستگاه ناروسکایا، دکترها و ملوانها، معماران، کشاورزان و سایر مشاغل آن دوران را به تصویر میکشند. قبلاً نقاشی موزاییک بزرگی از استالین در این ایستگاه وجود داشت که آن را در سال ۱۹۶۱ میلادی با یک دیوار کاذب پنهان کردند. نام این ایستگاه از دروازهی پیروزی ناروا (Narva Triumphal Gate) گرفته شده که بیرون از ایستگاه قرار دارد و آن را به منظور گرامیداشت پیروزی روسها بر ناپلئون در سال ۱۸۱۲ ساخته بودند.
۴. پوشکینسکایا
ایستگاه پوشکینسکایا (Pushkinskaya) را بعد از شاعر معروف روسی، یعنی «الکساندر پوشکین» نامگذاری کردهاند. تقریباً تمامی مردم روسیه با پوشکین آشنا هستند و تعجبی ندارد که یک ایستگاه مترو هم در شهر مسکو و هم در سنت پترزبورگ به افتخار او نامگذاری شده است. در انتهای ایستگاه پوشکینسکایا در سن پترزبورگ، با مجسمهی پوشکین مواجه خواهید شد که گاهی اوقات با گلهایی بر روی زمین احاطه شده که مردم محلی برای او آوردهاند. پشت این مجسمه، تصویر سارسکوی سلو (Tsarskoe Selo) یعنی همان روستایی قرار دارد که امروزه آن را با نام پوشکین میشناسند و شاعر معروف روسی بیشتر جوانی خود را در آن گذرانده بود.
۵. پلوشچاد وستانیا
پلوشچاد وستانیا (Ploshchad Vosstaniya) به معنی «میدان انقلاب» بوده و در میدانی با همین نام واقع شده است. برای تم و طرح زمینهی این مترو از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ میلادی کمک گرفتهاند. پلوشچاد وستانیا، اولین ایستگاهی به شمار میرفت که ۲ خروجی داشت. سمت خروجی که به ایستگاه راهآهن موسکوسکی (Moskovsky) منتهی میشود، ۴ برجستهکاری وجود دارد که یکی از آنها، لنین را نشان میدهد که بعد از سالها تبعید از شهر، به سن پترزبورگ برگشته و در حال سخنرانی است. برجستهکاری بعدی، لنین را داخل کلبهاش به تصویر میکشد و دیگری، سخنرانی لنین را در کاخ تاورید (Tauride) نشان داده و آخری با ناو آئورورا مرتبط است.
۶. اسپورتیونایا
اسپورتیونایا (Sportivnaya) در نزدیکی استادیوم قدیمی سن پترزبورگ واقع شده و از تم ورزشی برای طرح زمینهی آن کمک گرفتهاند. نقاشیهای دیواری این ایستگاه، ورزشکاران المپیک و خدایان یونانی را به تصویر میکشد. چراغهای این ایستگاه را به شکل تندیس درآوردهاند تا شبیه مشعلهای المپیک به نظر برسند. اسپورتیونایا، ۲ طبقه دارد و در طبقهی بالایی آن، شعری از پیِر دو کوبِرتَن (Pierre de Coubertin) به نام سرود ورزش (Ode to Sport) را بر روی دیوار آن نوشتهاند. بهطور کلی این ایستگاه به گونهای طراحی شده تا مخاطب را به داشتن سبک زندگی سالم تشویق کند.
۷. مژدوناردنایا
مژدونارُدنایا (Mezhdunarodnaya) به معنی «ایستگاه بینالمللی» میباشد و تم اصلی آن مربوط به پیدایش ملتها است. برای به تصویر کشیدن این تم، از نقاشی موزاییکی کمک گرفتهاند که در انتهای این ایستگاه قرار دارد و آتلانتیس را نشان میدهد که دنیا را بر روی دستان خود نگه داشته است. ایستگاه مژدوناردنایا در حال حاضر در انتهای خط مترو قرار گرفته و قرار است در آیندهای نزدیک، این خط را گسترش دهند.
۸. آدمیرالتیسکایا
در ایستگاه آدمیرالتیسکایا (Admiralteyskaya) به جای اینکه در گذشته به عقب برگردید، به آینده سفر میکنید. آدمیرالتیسکایا، یکی از جدیدترین ایستگاههای شهر به حساب میآید و بعد از ساختش، به عمیقترین ایستگاه سن پترزبورگ تبدیل شده است. برای رسیدن به آدمیرالتیسکایا میبایست به کمک ۲ پلهبرقی حدود ۸۶ متر پایین بروید. این ایستگاه در نزدیکی ساختمان ادمیرالتی قرار گرفته و نام خود را نیز از همین بنا میگیرد. تم آدمیرالتیسکایا، دریانوردی بوده و آن را به ادمیرالها یا همان دریاسالارهای روسی اختصاص دادهاند و میتوانید پرترهی این افراد را نیز بر روی دیوارهای ایستگاه مشاهده کنید.
{{totalCount}} دیدگاه