برجسته ترین آهنگسازان اهل اتریش
- مریم رضایی
- 1399/9/5
- 0 دیدگاه
اتریش تاریخ موسیقی درخشانی دارد و موسیقیدانهای بیشماری را بهدنیا معرفی کرده است که با طنین شکوهمند آهنگهایشان میلیونها نفر را در جهان مسحور خود کردهاند.
اتریش به «پایتخت موسیقی کلاسیک» شهرت دارد و برای صاحبنظران موسیقی و نوازندگان چیرهدست قطعههای موتزارت، سرزمین رویاها محسوب میشود.
یکی از جذابیتهای این کشور، برگزاری کنسرتهای فاخر بیشمار از سوی آهنگسازان مشهور برای عشاق هنر موسیقی یا علاقهمندانی است که میخواهند لذت غرق شدن در سمفونیهای دراماتیک را تجربه کنند.
اتریش همچنین مهد پرورش آهنگسازان بزرگی بوده است که با نبوغ خود دنیای موسیقی را متحول کردهاند. در این مقاله به معرفی برجستهترین موسیقیدانان اتریش خواهیم پرداخت.
اگر با تور اتریش به این سرزمین سفر میکنید، کنسرتهای موسیقی کلاسیک و همچنین جاهای دیدنی اتریش را از دست ندهید.
موتزارت
ولفگانگ آمادئوس موتزارت (Wolfgang Amadeus Mozart) یکی از مشهورترین موسیقیدانان دنیا و ستارهی عصر کلاسیک بهشمار میرود. این اسطورهی موسیقی در شهر سالزبورگ متولد شد؛ جاییکه میراث او کماکان زنده است و خانهای که در آن بهدنیا آمد، اکنون به یک موزهی بزرگ تبدیل شده است.
او در سن ۳۵ سالگی در زادگاه خود چشم از دنیا فروبست و در طول این مدت، بیش از ۶۰۰ اثر درخشان آفرید. در مورد مرگ موتزارت، حدس و گمانهای زیادی وجود دارد، برای نمونه برخی بر این باورند که او توسط رقبایش مسموم شد و به قتل رسید.
شوبرت
شوبرت (Franz Schubert) پس از موتزارت بهعنوان دومین موسیقیدان بزرگ و پرکار اتریش شناخته میشود. شوبرت در سن ۳۱ سالگی از دنیا رفت و در عمر کوتاه خود بیش از ۶۰۰ اثر سکولار وکال (غیرمذهبی) خلق کرد.
متاسفانه آثار شوبرت همانند بسیاری از هنرمندان دیگر، سالها پس از مرگ وی با اقبال عمومی مواجه شد. بااینحال او در محافل نخبگان وین بهشدت مورد احترام بود و در حال حاضر نیز یکی از برجستهترین موسیقیدانان عصر کلاسیک قلمداد میشود.
گفتنی است مجسمهای از این موسیقیدان بزرگ در اشتات پارک (Stadtpark) وین قرار دارد و پارکی هم در منطقهی وِرینگ (Währing) شهر وین به نام شوبرت نامگذاری شده است.
اشتراوس
یوهان اشتراوس دوم (Johann Strauss II) که نباید او را با پدرش، یوهان اشتراوس اول اشتباه گرفت، یکی از نوابغ پرآوازهی موسیقی اتریش است. اشتراوس در سال ۱۸۲۵ در وین متولد شد و بیش از ۵۰۰ اثر تاثیرگذار از خود بهجای گذاشت.
او بهخصوص به خاطر ساخت ۱۵۰ قطعهی والس بیهمتایش مورد تحسین قرار گرفته است؛ مهارتی که لقب پادشاه والس را برای او به ارمغان آورد.
زوسمایر
فرانس زاور زوسمایر (Franz Xaver Süssmayr) از شاگردان و دوستان صمیمی موتزارت بود. او بیشتر برای تکمیل رکوئیم موتزارت شهرت دارد. رکوئیم موتزارت قطعهای برای آمرزش مردگان بود که براثر مرگ نابهنگام موتزارت ناتمام ماند.
زوسمایر در ایالت اتریش علیا (Upper Austria) بهدنیا آمد و همانجا رشد کرد. او دانشآموز و خوانندهی صومعهی بندیکت (Benedictine monastery) بود و پس از نقلمکان به وین، برای اپراهای متعددی آهنگسازی کرد.
زیگفرید
ایگناز فون زیگفرید (Ignaz von Seyfried) از اهالی وین و یکی از شاگردان موتزارت بود. او آثار متعددی در زمینههای گوناگون موسیقی ازجمله اپرا، باله، سمفونی و موسیقی مجلسی خلق کرد. زیگفرید علیرغم تصنیف آثار فراوان، هرگز به شهرت قابلتوجهی در طول حیات خود دست نیافت.
هومل
یوهان نپوموک هومل (Johann Nepomuk Hummel) اصالتاً در محلهی براتیسلاوا، در نزدیکی مرز اتریش بهدنیا آمد، اما بعدها، در کودکی به وین نقلمکان کرد.
هومل نهتنها آهنگساز توانایی بود، بلکه در نوازندگی پیانو هم تبحر خارقالعادهای داشت؛ بهعلاوه او تا اندازهای در انتقال سبک کلاسیک به دوره رمانتیک اثرگذار بوده است.
هومل شاگرد موتزارت و از دوستان بتهوون بود. این آهنگساز بزرگ اگرچه در هنگام مرگ شهرت فراوانی داشت، اما طولی نکشید که در سایهی هنر موسیقیدانان بلندآوازهی معاصر خود قرار گرفت.
مارتینز
ماریانا مارتینز (Marianna Martines) عمدتاً بهعنوان خواننده شناخته میشود تا آهنگساز، اما وی در تصنیف آهنگهای گوناگون به سبک ایتالیایی نیز تبحر داشت. او که در وین بزرگ شده بود، برای خانوادهی سلطنتی به اجرای موسیقی میپرداخت.
مارتینز به لحاظ حرفهای مجال پیشرفت نیافت، زیرا برای زنی در طبقهی اجتماعی او شایسته نبود که بر روی صحنه و در مقابل عموم مردم هنرنمایی کند.
پارادیس
ماریا ترزا فون پارادیس (Maria Theresa von Paradis) علیرغم اینکه در کودکی بینایی خود را از دست داد، در نواختن و ساختن قطعههای موسیقی به مهارتی کمنظیر دست یافت. او در ساخت قطعههای زیبا برای آوازخوانی و نواختن پیانو شهرت دارد.
ماریا ترزا بعدها مدرسهی موسیقی خود را در وین تاسیس کرد تا بتواند آوازخوانی و نواختن پیانو را به دختران جوان تعلیم دهد.
شوئنبرگ
آرنولد شوئنبرگ (Arnold Schoenberg) متولد ۱۸۷۴، یکی از موسیقیدانان خودآموختهی اتریشی است که آثار او فرسنگها با آهنگسازی سنتی موتزارت فاصله دارد.
این موسیقیدان برجسته قطعههای موسیقی خود را به سبک اکسپرسیونیستی (expressionist) میساخت؛ سبکی که به او کمک کرد تا به بازتعریف موسیقی زمان خود بپردازد. قطعههای او از لحاظ پرده و تکنیک فوقالعاده اثرگذار بودند.
شوئنبرگ دانش موسیقی خود را به شاگردان بیشماری آموخت. بسیاری از آنها همچون جان کیج (John Cage) و آنتون وبرن (Anton Webern) از نامآوران عرصهی موسیقی بهشمار میروند.
گفته میشود هنر شوئنبرگ توسط حزب نازی، موسیقی فاسد خوانده شد و او به ناچار در طول جنگ جهانی دوم، به آمریکا مهاجرت کرد و در سال ۱۹۵۱ بدرودِ حیات گفت.
مالر
گوستاو مالر (Gustav Mahler) یکی از آهنگسازان برجستهی وینی بود. وی تاثیر شگرفی بر موسیقی دورهی رمانتیک گذاشت.
مالر اگرچه در خانوادهای نسبتاً فقیر بهدنیا آمد و توسط نازیها که موسیقی او را ممنوع اعلام کرده بودند، مورد آزار و اذیت قرار گرفت، اما توانست در حرفهی خود به موفقیت قابلتوجهی دست یابد.
سمفونیهای مالر نسبت به سایر آثار او، از شهرت بیشتری برخوردار هستند؛ هرچند بهدلیل سبک منحصربهفردی که داشتند، جنجال زیادی در روزگار خود، به پا کردند.
{{totalCount}} دیدگاه