عجیب ترین قوانین کشور اسپانیا که باور نمی کنید!
- رقیه عینلو
- 1404/2/27
- 0 دیدگاه
قوانین کشور اسپانیا از ممنوعیت سیگار در هوای آزاد تا ممنوعیت پارس سگ، گاهی آنقدر عجیب است که فکر می کنید کسی با شما سر شوخی دارد.
تخفیف ویژه پروازهای لوفتهانزا و اتریشی
خرید بلیطیکی از عواملی که ما انسانها توانستهایم کنار هم دوام بیاوریم و حالا هشت میلیارد نفری روی کره زمین زندگی کنیم، وضع قوانین است. این قوانین هستند که حدومرزها را در یک جامعه معین میکنند. اما گاهی قوانین عجیبوغریبی به گوشمان میخورد که عجیبوغریب هستند یا منطقی به نظر نمیرسند. مثل قوانین کشور اسپانیا که گاهی فکر میکنید شوخی است و اصلا چنین قانونی معنا ندارد!
اگر شما هم مسافر تور اسپانیا و همین الان در حال بستن چمدان و برداشت کرم ضدآفتاب خود هستید، کمی دست نگهدارید و این مطلب را بخواند تا مطمئن شوید که با قوانین غیرعادی این کشور آشنایی دارید! از آداب ساحلگردی گرفته تا امتحان خوانندگی، اسپانیا تعداد انگشتشماری قوانین عجیبوغریب دارد که ممکن است غافلگیرتان کند.
همه مردم و گردشگران اسپانیا ملزم به رعایت این قوانین عجیبوغریب هستند، بهجز یکنفر! اعلیحضرت فِلیپه ششم، پادشاه اسپانیا، که میتواند همه این قوانین را زیر پا بگذارید و هرطور که میخواهد در شهرها قدم بگذارید؛ البته، فلیپه تا حالا این قوانین را زیرپا نگذاشته است!
عجیب ترین قوانین کشور اسپانیا
۱. لباس شنا فقط برای ساحل است
اگر هوا گرم است و به سرتان زده است تا هنگام پیادهروی در شهرهای اسپانیا پیراهن خود را از تنتان دربیاورید، دوباره فکر کنید! در بسیاری از اماکن عمومی اسپانیا و همچنین مکانهای دور از ساحل راهرفتن بدون پیراهن ممنوع است. جالب است بدانید قدمزدن بدون لباس یا با مایو در خارج از مناطق ساحلی و استخرها در شهرهای بارسلونا، وایادولید، مالاگا و جزایر بالئاری، ازجمله مایورکا و ایبیزا، تا ۳۰۰ یورو جریمه دارد! این قانون هم در شهرها و هم در مناطق توریستی صدق میکند؛ پوشش ساحلی و لباس شنا فقط برای ساحل است! اگر پلیس شما را به جرم لباسنپوشیدن دستگیر کند باید ثابت کنید که اتفاق غیرمنتظرهای رخ داده است و باعثشده لباستان را گم کنید!
۲. زنبیل گذاشتن در ساحل ممنوع
تا همین چند دهه قبل، زنبیل گذاشتن در صف امری رایج بود. افراد سحرخیز معمولا زود از خانه بیرون میزدند و خودشان را به صف میرساندند تا زودتر نوبت بگیرند. اما این موضوع چه ارتباطی به اسپانیا دارد؟ خوب باید بگوییم، زنبیل گذاشتن در سواحل شلوغ اسپانیا ممنوع است!
اگر سحرخیز هستید و فکر میکنید حالا که صبح زود از خواب بیدار شدهاید، بهتر است از وقت استفاده کنید و سری به ساحل بزنید تا قبل از شلوغشدن خط ساحلی برای خودتان جا بگیرید، دست نگهدارید. در بسیاری از شهرهای ساحلی اسپانیا «رزرو ساحل» با چتر یا حوله غیرقانونی است. در شهرهایی مثل کلرا (Cullera) و کالپ (Calpe)، این عمل بهظاهر ساده تا ۳,۰۰۰ یورو جریمه در پی دارد!
۳. حساسیت سویا به بازی دومینو
کافههای تراسدار سویا از آن دست کافههایی است که عاشقش میشوید. میتوانید در این تراسها بنشینید و یک نوشیدنی سفارش دهید و از تماشای زندگی شهری لذت ببرید؛ اما یادتان باشد حق ندارید در این تراسها دومینو یا تاس بازی کنید. هدف این قانون عجیبوغریب کاهش آلودگی صوتی است که هنگام بازی دومینو در شهر میپیچید؛ بنابراین بازی را برای خانه نگه دارید!
۴. تی ها را قایم کنید
اهل هر شهر و دیاری که باشید، تی کشیدن کاری عادی تلقی میشود اما اگر در شهر کوچک «ویلانووا د لا توره» (Villanueva de la Torre) در گوادالاخارا (Guadalajara) اسپانیا زندگی میکنید، اجازه ندارید بعد از تیکشیدن خانه آن را در بالکنتان آویزان کنید! به نظر میرسد حفظ منظر شهری و جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع، از دلایل اصلی وضع چنین قانونی باشد!
۵. چرت زدن در ماشین ممنوع
سفر جادهای در جادههای اسپانیا رویایی دلانگیز است؛ اما اگر جایی وسط این رویا قرار است برای صرفهجویی در هزینهها در ماشین چرت بزنید، دست نگهدارید! در شهرهایی مثل بیلبائو و ولز مالاگا (Vélez-Málaga)، خوابیدن در وسیله نقلیه خارج از مناطق تعیینشده ممنوع است. هدف این قانون مدیریت کمپینگ در طبیعت و جلوگیری از بروز مشکلات در مناطق شهری و ساحلی است.
۶. هفت خان رستم برای اجرای خیابانی
یکی از قابهای پرتکراری که اغلب گردشگران از شهرهای اروپایی بهخاطر میسپارند، صحنههای آواز خواندن در میادین عمومی و اماکن پرتردد است. گروهی که دور یک خواننده جمع شدهاند تا از هنرنمایی او لذت ببرند! اما در اسپانیا اوضاع کمی فرق میکند. مثلا در شهر سامورا (Zamora) آوازخواندن و فریاد زدن در ملاعام، در هر ساعتی از روز، ممنوع است. اوضاع در مادرید کمی پیچیدهتر است! اگر قصد دارید بهطور قانونی در خیابانهای مادرید آواز بخوانید، باید امتحان بدهید. این قانون برای مبارزه با آلودگی صوتی در شهر مادرید وضع شده است.
حالا اگر فکر میکنید از پس این امتحان برنمیآیید، بهتر است استعدادهای موسیقیایی خود را برای زیر دوش حمام نگهدارید.
۷. رعایت پوشش مناسب هنگام رانندگی
قانون عجیبی که میخواهیم به آن اشاره کنیم بهطور صریح در قوانین راهنمایی و رانندگی اسپانیا ذکر نشده است؛ اما همه ملزم به رعایت این قانون نانوشته هستند. رانندگی بدون لباس در سراسر اسپانیا ممنوع است. اداره ترافیک اسپانیا (DGT) نگرانیهای ناشی از آسیب احتمالی کمربند ایمنی به راننده را از دلایل اصلی این قانون اعلام کرده است. این اداره همچنین جریمه ۸۰ تا ۲۰۰ یورویی را برای متخلفان در نظر گرفته است.
۸. ورزش های ممنوعه در سواحل
پدل بال یکی از محبوبترین رشتههای ورزشی در بین اسپانیاییها است؛ اما اگر به ساحل بنیدورم (Benidorm) میروید، باید ست پدل بال خود را در خانه بگذارید. انجام این بازی محبوب ساحلی در آب ممنوع است و بین ۷۰۰ تا ۳,۰۰۰ یورو جریمه دارد. مسئولین شهر مالاگا نیز بازی تنیس در ساحل را در ماههای تابستان ممنوع اعلام کردهاند.
۹. تابو زباله گردی در سویا
در شهر سویا، زبالهگردی در سطلهای زباله ممنوع است و منجر به جریمههای سنگین تا ۷۵۰ یورو میشود. هدف اصلی این قانون حفظ نظافت و بهداشت شهری است اما بهدلیل تاثیری که بر زندگی افراد فقیر میگذارد، موضوع بحث و مناقشههای فراوانی شده است.
۱۰. اینجا هیچهایک نکنید
اگر به فکر هیچهایک هستید، این نکته بسیار مهم را بهخاطر بسپارید که هیچهایک در بزرگراهها و مسیرهای دوبانده اسپانیا غیرقانونی است. شکستن این قانون منجر به جریمه ۸۰ یورویی هم برای مسافر و هم برای راننده میشود. هیچهایک در اسپانیا فقط در جادههای بینشهری (National Roads) مجاز است.
۱۱. سفرهای دریایی ممنوعه
«قایقهای مهمانی» (Party Boats) کشتیهای تفریحیای هستند که معمولا مهمانیهای شبانه برگزار میکنند. اگر قصد سفر به شهرهای ساحلی اسپانیا را دارید احتمالا چند قایق از این دست پیدا خواهید کرد که به شما پیشنهاد میدهند کمی روی آب خوش بگذرانید! اما یادتان باشد براساس قوانین اسپانیا فعالیت این قایقها تا فاصله خاصی از شهرهای توریستی جزایر بالئاری ممنوع است. حالا اگر در یکی از این سفرهای دریایی ممنوعه گرفتار شوید، ممکن است بین ۱,۵۰۰ تا ۳,۰۰۰ یورو جریمه شوید.
۱۲. سیگار حتی در هوای آزاد ممنوع
سیگار کشیدن در بسیاری از سواحل جزایر بالئاری ممنوع است. هدف از این قانون ارتقای سلامت و کاهش زبالههای موجود در ساحل است؛ بنابراین، اگر سیگاری هستید، قبل از روشنکردن سیگار در ساحل، سرتان را بچرخانید و خوب تابلوها را بررسی کنید.
۱۳. نام های خطرناک در اسپانیا
مثل اغلب کشورهای جهان، در اسپانیا نیز والدین نمیتوانند نامی را روی فرزندان خود بگذارند که ممکن است به خاطر آن مورد تمسخر قرار گیرند یا بهطور کلی نامی باشد که بار منفی داشته باشد باشد. این فهرست طولانی شامل اسامیای مثل اسامه بن لادن، صدام حسین، استالین، لوسیفر (Lucifer)، هیتلر، هیولا، لنین یا حتی فوتبال است.
علاوهبر این، اسپانیاییها نمیتوانند نام افراد مشهور، مثل مایکل جکسون، را روی فرزند خود بگذارند؛ مگر اینکه نام خانوادگیتان با نام خانوادگی آن سلبریتی یکی باشد. استفاده از نامهای اختصاری و نامهای مرکب نیز در اسپانیا ممنوع است.
۱۴. جرم غذا دادن به حیوانات خیابانی
در بسیاری از مناطق اسپانیا غذادادن به حیوانات خیابانی مثل سگ و گربه غیرقانونی است و تا حدود ۱,۰۰۰ یورو جریمه دارد. البته این قانون بسیار هم بهجاست؛ چرا که ثابت شده است حیوانات اغلب با این کار آسیب بیشتری میبینند.
۱۵. اینجا قلعه نسازید
در برخی از شهرهای اسپانیا، بهویژه در بنیدورم و تنریف، ساخت قلعههای شنی بزرگ غیرقانونی است. هدف از وضع این قانون حفظ چشمانداز طبیعی سواحل است. حال اگر دلتان را به دریا زدهاید و میخواهید قلعه شنی بسازید باید ۱۳۰ یورو جریمه بدهید.
۱۶. پارس کردن شبانه سگ ها ممنوع
شهر کوچک «ویلانووا د لا توره» که پیش از این با قانون عجیبوغریبش درباره تیهای نظافتی آشنا شدیم، یک قانون عجیب دیگر نیز دارد! در این شهر کوچک پارس کردن سگها در ساعات شب یا در زمان استراحت ممنوع است. البته مشخص نیست چطور باید سگها را قانع کرد تا شبها پارس نکنند!
۱۷. بند رخت را هر جا نبندید
شهر سویا وسواس خاصی روی منظر شهری دارد. برای همین پهن کردن لباسهای زیر در ملاعام و همچنین تکاندادن فرش یا لباسها در خیابان، در این شهر ممنوع است.
۱۸. ممنوعیت استفاده از برنج در جشن عروسی
شهر کوچک کادیس (Cadiz) در اسپانیا آدابورسوم متعددی، بهویژه در جشنهای عروسی، دارد. اهالی کادیس در جشن عروسی لباس سفید میپوشند، حلقه میاندازند و برای آرزوی برکت و باروری برای عروس و داماد، برنج خام روی سرشان میریزند. با اینحال بهنظر میرسد ریختن برنج روی سر عروس و داماد بیشتر به باروری کبوترها کمک میکند. وقتی جشن عروسی تمام میشود سرو کله کبوترها پیدا میشود و آنوقت حتی یکدانه برنج را روی زمین باقی نمیگذارند.
از سال ۲۰۰ میلادی، شهرداری کادیس در راستای تلاش برای کاهش جمعیت پرندگان و در نتیجه حفظ نظافت فضاهای عمومی، این رسم را ممنوع کرده است. علاوهبر این، پاشیدن گلبرگهای گل نیز ممنوع شده است تا شهر تمیز باقی بماند.
۱۹. ورود حیوانات خانگی به ساحل ممنوع
اسپانیا برای حفظ و نگهداری سواحل و همچنین تامین ایمنی گردشگران، مجموعه قوانینی بهنام «قانون ساحل» (Ley de Costas) تدوین کرده است. همه شهرهای ساحلی نیز ملزم به اجرای این قانون هستند. یکی از بندهای این قانون ممنوعیت ورود حیوانات خانگی به نوار شنی سواحل است.اگر این موضوع را فراموش کنید، ممکن است تا ۳,۰۰۰ یورو جریمه شوید. البته در برخی شهرها، سواحلی تعین شدهاند که حضور حیوانات خانگی در آنها آزاد است.
۲۰. پرتاب گوجه ممنوع
فستیوال گوجهپراکنی اسپانیا با نام «لا توماتینا» شهرت جهانی دارد؛ اما این بهمعنای آزاد بودن پرتاب گوجهفرنگی در هر زمان و مکانی نیست. در برخی مناطق، پرتاب گوجه در خارج از زمان رسمی جشن میتواند تخلف محسوب شود و برای حفظ نظم عمومی، با آن برخورد قانونی صورت گیرد. بنابراین اگر هوس کردید وسط تابستان در خیابان گوجهپراکنی راه بیندازید، بهتر است بدانید که ممکن است با جریمه مواجه شوید!
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه