
رویاهایتان را سفر کنید
ایجاد حساب کاربری
ثبت نام در ایوار
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
لینک فعالسازی حساب شما به {{ email }} ارسال شد
بازیابی رمز عبور
بازیابی رمز عبور
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
آشنایی با آداب و رسوم مردم فرانسه

- صبا صفری
- 1396/4/29
- 4 دیدگاه
بسیاری از مردم فرهنگ فرانسه را مترادف فرهنگ پاریس میدانند اما در حقیقت زندگی در بیرون از مرزهای این شهر بسیار متفاوت بوده و بر اساس هر منطقه تغییر میکند.
فرانسه نه تنها فرهنگهای گوناگونی دارد که خود واژهی فرهنگ (Culture) نیز از این زبان مشتق شده است. از منظر تاریخی، فرهنگ فرانسه تحت تأثیر اقوام سلتی، رومیها، فرانکها و قبایل ژرمن بوده است. در ادامه به بررسی جنبههای گوناگون عادات و سنن این کشور میپردازیم.
قبل از شرکت در تور فرانسه، بهتر است درباره آداب و رسوم مردم فرانسه بیشتر بدانید.
زبان
زبان رایج ۸۸ درصد از ساکنان این کشور ۷۰ میلیونی فرانسوی است. این زبان در مناطق مختلف کشور فرانسه تفاوتهای اندکی با هم دارد. فرانسوی دومین زبان بینالمللی است مورد استقبال مردمان دیگر کشورهای جهان است. بر اساس آمار چیزی نزدیک به ۱۲۰ میلیون زبانآموز در سراسر جهان مشغول یادگی زبان فرانسه هستند. حدود ۳ درصد جمعیت کشور به گویشهای آلمانی صحبت میکنند. جمعیت کوچکی در شمال شرق فرانسه نیز به زبان فلاندری صحبت میکنند. زبان عربی سومین زبان بزرگ در میان اقلیتهای زبانی به حساب میآید. ساکنین نزدیک مرز ایتالیا ممکن است به عنوان زبان دوم ایتالیایی و ساکنین نزدیک مرز اسپانیا به زبان اسپانیایی گفتوگو کنند.
مذهب
مذهب غالب کشور فرانسه کاتولیسیسم است. طی تحقیقی توسط یک مرکز پژوهشی، ۶۴ درصد از جمعیت فرانسه خود را کاتولیک میدانند. حدود ۷/۵ درصد نیز مسلمان هستند. جمعیت یهودیان ۳۱۰۰۰۰ نفر، بوداییها ۲۸۰۰۰۰ نفر و هندوها ۳۰۰۰۰ نفر است. حدود ۱۸ میلیون نفر نیز خود را پیرو آئینهای بومی، سایر مذاهب یا بدون مذهب عنوان کردهاند.
ارزشها
فرانسویها غرور و تعصب بزرگی نسبت به ملت و دولت خود دارند و اغلب هر نظر منفی درباره کشورشان برای آنها یک توهین محسوب میشود. برخی بازدیدکنندگان از فرانسه، به ویژه آمریکاییها نگرش فرانسویان را نسبت به خارجیها بیادبانه میپندارند. اصطلاح شووینیسم به معنی خاص تعصب در وطنپرستی است. این واژه در کل به معنی بهتر دانستن همگروهان خود نسبت به سایر گروهها است. این اصطلاح اولین بار در سال ۱۸۵۱ در فرانسه به کار گرفته شد. علیرغم آن که زنان نقش مهمی در زندگی خانوادگی و مشاغل ایفا میکنند اما بسیاری هنوز فرهنگ فرانسوی را مردسالار میدانند.
از حوالی قرن ۱۶ در اروپا، فرهنگ به عنوان واژهای برای تعریف پرورش ذهن، فکر، دانش، یادگیری، خلاقیت و هنجارهای رفتاری مورد استفاده قرار گرفت. فرانسویها عاشق شیک بودن و زیبایی هستند. آنها حتی به زیبایی و شکوه اماکن عمومیشان نیز افتخار میکنند. فرانسویها به برابری اعتقاد دارند و این بخشی از شعار کشورشان نیز محسوب میشود؛ «آزادی، برابری، برادری». بسیاری از مردم برابری را در جایگاه بالاتری میبینند و برای آزادی و برادری ارزش کمتری قائل هستند.
مطالب مرتبط
مهم ترین جاذبه های گردشگری پاریس غذاهای برتر فرانسوی که باید امتحان کنید جشن روز ملی باستیل در فرانسهآشپزی فرانسوی
هستهی مرکزی زندگی تمام سطوح اجتماعی و اقتصادی فرانسه را غذا و نوشیدنی تشکیل میدهد. اکثر معاشرتهای اجتماعی در حین شامهای طولانی صورت میگیرد. هر چند سبکهای آشپزی برای رسیدن به غذاهای سبکتر اندکی تغییر کردهاند اما هنوز هم عدهی زیادی آشپزی فرانسوی را با سسهای سنگین و آمادهسازیهای پیچیده میشناسند. برخی از غذاهای فرانسوی شامل بیف بورگینیون و سوپ پیاز یا کوک او وَن از مقبولیت جهانی برخوردارند. در حال حاضر آشپزی سنتی فرانسه در حال زوال است. حدود ۷۰ درصد رستورانها به جای مواد تازه که پایه و اساس فرهنگ غذای فرانسه را تشکیل میداد، از مواد اولیهی آماده استفاده میکنند.
پوشش و لباس
پاریس مهد خانههای مد و فشن معروف مانند دیور، هرمس، لویی ویتون و شَنل است. بسیاری از فرانسویها به سبکی ساده، حرفهای و شیک لباس میپوشند اما در این امر وسواس بیش از اندازه به خرج نمیدهند. لباسهای معمول فرانسوی شامل پیراهنهای زیبا، کت، کتهای بلند، دستمالگردن و کلاه میشود. واژهی اُتو کوتور «haute couture» از فرانسه آمده و به معنی لباسهای سفارشی دست دوز و بسیار لوکس است. در فرانسه این واژه توسط قانون حمایت شده و اتاق تجارت پاریس برای استفاده از این عنوان قوانینی را تعریف کرده است. اگر تولیدی لباسی بخواهد از این عنوان برای خود استفاده کند، میبایست این قوانین را رعایت کند.
هنر فرانسوی
هنر را در هر جای فرانسه به ویژه در پاریس و شهرهای بزرگ میتوانید پیدا کنید. تأثیرات دوران گوتیک، رمانسک، روکوکو و نئوکلاسیک در بسیاری کلیساها و ساختمانهای عمومی به چشم میخورد. بسیاری از هنرمندان معروف تاریخ چون کلود مونه، اِدگار دگا و کامی پیسارو در پاریس الهامات خود را جستجو کردند و به جنبش امپرسیونیسم کمک شایان توجهی نمودند. موزهی لوور یکی از بزرگترین موزههای جهان و محل نگهداری برترین آثار هنری شامل تابلوی مونالیزا و ونوس میلو، از مهمترین جاذبههای دیدنی فرهنگ و هنر فرانسه به شمار میرود.
نکاتی جالب دربارهی فرانسه
- فرانسه به عنوان یک کشور رمانتیک شناخته میشود. البته این احساسات فقط مربوط به عشق نیست بلکه به غذا، نوشیدنی و زندگی خوب نیز پیوند میخورد.
- غذاهای فرانسوی معمولاً با نان؛ به ویژه نان بلند و ترد باگت و پنیرهای فرانسوی سرو میشوند.
- یکی از معروفترین مدرسههای آشپزی جهان در فرانسه تأسیس شد که نامش کُردُن بلو است.
- خانههای مد و فشن لوکس زیادی در پاریس وجود دارند که با شوهای متعدد، ستارگان مشهوری را از سر تا سر جهان به خود جذب میکنند.
- فرانسویها باور دارند گل باید همیشه به تعداد زوج باشد.
- مردم فرانسه برای آداب غذا خوری و نحوهی چیدمان میز ارزش بسیار زیادی قائل هستند.
- دیر رسیدن برای غذا بیش از ۱۰ دقیقه و بدون تماس و توضیح دادن تأخیر بسیار بیادبانه و توهینآمیز محسوب میشود.
- بلندترین قلهی اروپا؛ مون بلان با ۴۸۱۰ متر ارتفاع در رشته کوه آلپ فرانسه قرار دارد.
- قدیمیترین صدای ضبط شده انسان، فرانسوی است؛ یک قطعهی ۱۰ ثانیهای از آهنگ Au Clair de la Lune توسط ادوارد لئون اسکات.
- فرانسویها در سال حدود ۳۰ هزار تن حلزون میخورند.
- خیابان ویکتور هوگو در همهی شهرهای فرانسه وجود دارد.
- فرانسه بیش از ۴۰۰ نوع پنیر تولید می کند
- قدیمی ترین پل در پاریس؛ پل جدید (Pont Neuf) نام دارد.

{{totalCount}} دیدگاه