برج گالاتا استانبول کجاست و چرا انقدر دوست داشتنی است؟

رقیه عینلو
  • رقیه عینلو
  • 1403/3/18
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

برج گالاتا یکی از بهترین نقاط و یکی از جاهای دیدنی استانبول برای گشت و گذار است تا هم چشم اندازی مسحور کننده ببینید و هم افسانه بشنوید.

بنر تورهای نوروزی

برج گالاتا که اهالی استانبول به آن «گالاتا کولسی» (Galata Kulesi) می‌گویند، یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان است. شاید باورتان نشود اما برج گالاتا شهر استانبول بیشتر از ۷۰۰ سال است که سرپا ایستاده و به‌قول ترک‌ها، از شهر و هاله مقدس دور آن مراقبت می‌کند. خوب است بدانید برج گالاتا در سال ۲۰۱۳ میلادی در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو به‌ثبت رسیده است. اگر بازدید از برج گالاتا در استانبول ترکیه در برنامه سفرتان هست، در این مطلب هر آنچه باید قبل از دیدن این بنای دوست‌داشتنی بدانید را یک‌جا آورده‌ایم تا بدانید چرا بازدید از برج گالاتا ترکیه ارزشش را دارد. اگر مسافر تور استانبول هستید، این مطلب برای شما است.

فهرست مطالب

برج گالاتا کجاست؟

  • آدرس برج گالاتا استانبول: منطقه بی‌اوغلو (Beyoğlu)، محله برکت‌زاده (Bereketzade)، خیابان گالاتا کولسی (Galata kulesi)
  • براساس اطلاعات وب‌سایت برج گالاتا، قیمت ورودی برج گالاتا در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۰ یورو، معادل ۱۰۰۰ لیر ترکیه است.

برج گالاتا یکی از نمادین‌ترین جاذبه‌های تاریخی شهر استانبول در کشور ترکیه است. این برج تاریخی که به آن موزه گالاتا کولسی نیز می‌گویند، در بخش اروپایی شهر استانبول و در منطقه معروف بی‌اغلو، محله معروف «برکت‌زاده» قرار دارد. این برج فاصله بسیار کمی تا ساحل معروف «کاراکوی» (Karaköy) دارد و ظرف مدت ۵ دقیقه می‌توانید با پای پیاده از ساحل به برج برسید. اطراف برج گالاتا مملو از رستوران، کافه و بوتیک‌های کوچک است که نشان از محبوبیت این منطقه در بین ساکنین و گردشگران دارد.

این برج سنگی استوانه‌ای شکل ۶۳ متر ارتفاع دارد. از بالای برج گالاتا می‌توانید استانبول واقعی، تنگه بسفر، خانه‌های رنگارنگ، بناهای تاریخی، شاخ طلایی استانبول و خیلی چیزهای دیگر را ببینید. برج گالاتا از سال ۲۰۱۳ میلادی در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد و از سال ۲۰۲۰ میلادی، بعد از نوسازی به موزه گالاتا کولسی تغییر کاربری یافته است.

برج گالاتا کجاست؟

مطالب مرتبط

نگاهی به افسانه باستانی مدوسا در باسیلیکا، استانبول

نحوه دسترسی به برج گالاتا

فاصله برج گالاتا تا میدان تکسیم حدود ۲ کیلومتر است و اگر با پای پیاده این مسیر را طی کنید، ظرف مدت حداکثر نیم‌ساعت به برج خواهید رسید. حالا چگونه از تکسیم به برج گالاتا برویم؟ از میدان تکسیم وارد خیابان استقلال شوید و تا انتهای خیابان بروید. وقتی به انتهای خیابان استقلال رسیدید، در دوراهی پیش رو وارد خیابان «شاه‌کاپیسی» (Şahkapısı) شوید و بعد به خیابان «گالاتا کولسی» (Galata Kulesi) بپیچید. برج گالاتا در همین خیابان قرار دارد و به‌راحتی دیده می‌شود.

اگر هم پیاده‌روی برای‌تان سخت است، در میدان تکسیم سوار خط تراموا T2 شده و در ایستگاه تونل (Tünel) شیشانه پیاده شوید. برای رسیدن به برج گالاتا با مترو، سوار خط سبز M2 شده و در ایستگاه «شیشانه» (Sishane) پیاده شوید و ۵ دقیقه تا برج پیاده‌روی کنید.

علاوه‌بر مترو، اتوبوس‌ها هم در ایستگاه شیشانه توقف می‌کنند. فاصله ایستگاه اتوبوس شیشانه تا برج گالاتا حدود ۱۰ دقیقه با پای پیاده است.در صورتی‌که در بخش آسیایی استانبول اقامت دارید، می‌توانید به‌راحتی از ساحل «کادیکوی» سوار کشتی‌های تفریحی به‌سمت ساحل «کاراکوی» شوید. همانطور که پیش از این گفتیم برج گالاتا ۵ دقیقه با ساحل کاراکوی فاصله دارد.تاکسی راحت‌ترین و البته گران‌ترین راه دسترسی به برج گالاتا است و حدود ۲۰ دقیقه طول می‌شکد تا با تاکسی از میدان تکسیم تا برج گالاتا برسید.

برج گالاتا کجاست؟

تاریخچه برج گالاتا

پایه‌های اولیه برج گالاتا به اواسط قرون وسطی و فاصله سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۴۹ میلادی برمی‌گردد. در آن روزها مهاجمان جنوایی ارگ گالاتا را تصرف کرده بودند و در بالاترین نقطه این ارگ، پایه‌های برج امروزی را گذاشتند. جنوایی‌ها این برج که کاربرد دیده‌بانی داشت را «Christea Turris» به‌معنای «برج مسیح» نامگذاری کردند. برج گالاتا که دیگر بلندترین بنای قسطنطنیه بود، با شکل استوانه‌ای و بدنه سنگی حسابی توی چشم بود و به‌تدریج به نماد این جامعه کوچک لاتین تبدیل شد. بسیاری تصور می‌کنند که پایه‌های اولیه ساخت برج گالاتا به دوران امپراطوری بیزانس در سال‌های ۵۰۷ تا ۵۰۸ پس از میلاد برمی‌گردد. اما باید بدانید آن برج که «Megalos Pyrgos» به‌معنای «برج بزرگ» نامیده می‌شد، در سمت شمالی آبدره شاخ طلایی (Golden Horn) و در داخل ارگ گالاتا قرار داشت و هنوز هم آثار آن موجود است. جنوایی‌ها ابتدا این برج را بازسازی کردند و سپس پایه‌های برج امروزی را بنا نهادند. در سال ۱۴۵۳ میلادی، با دادن کلید برج گالاتا به سلطان محمد دوم، به‌طور رسمی برج گالاتا به عثمانی‌ها واگذار شد. موضوعی که روی کتیبه مرمری ورودی برج گالاتا هنوز هم به‌چشم می‌خورد. برج گالاتا در دهه ۱۵۰۰ میلادی بر اثر زلزله به‌شدت آسیب دید اما معماری به‌نام مراد بن حیرالدین برج را تعمیر کرد.

در سال ۱۸۳۱ میلادی بار دیگر این برج دچار آتش‌سوزی شد. در آن سال سلطان محمود علاوه‌بر تعمیر برج، دو طبقه دیگر به برج گالاتا اضافه کرد و یک سقف مخروطی روی آن قرار دارد. این برج آخرین بار در سال ۱۹۶۷ میلادی تعمیر شده است. برج گالاتا در طول تاریخ خود کاربردهای گوناگونی داشته و به‌عنوان زندان، رصدخانه، برج مراقبت، برج آتش‌نشانی و غیره به استانبولی‌ها خدمت کرده است. پس از آخرین بازسازی درهای برج گالاتا به‌روی مردم باز شد و حالا گردشگران می‌توانند از داخل این برج دیدن کنند.

تاریخچه برج گالاتا

معماری برج گالاتا

برج گالاتا یک برج استوانه‌ای ۹ طبقه است که یک سقف مخروطی‌شکل بزرگ دارد. ارتفاع این برج حدود ۶۳ متر است. برج گالاتا از سنگ ساخته شده است و نمای بیرونی آن مشبک و سنگی است. این برج دیوارهای سنگی بسیار ضخیمی دارد که در ابتدا نمای داخل این دیوارها چوبی بود اما بعدها با بتن و گچ پوشانده شد. نگاهی به معماری برج گالاتا نشان می‌دهد این برج تا طبقه سوم شخصیت جنوایی دارد و ویژگی‌های معماری قرون‌وسطایی آن کاملا پیدا است. سایر طبقات نیز ویژگی‌های معماری عثمانی را دارد. در سردر ورودی برج یک کتیبه مرمری ۱۶ سطری قرار دارد که نشان می‌دهد برج در آتش‌سوزی ویران شده و سلطان محمود دوم آن را تعمیر کرده است. در فاصله طبقات ۶ و ۷ برج چندین پنجره طاق‌دار هلالی به‌چشم می‌خورد که احتمالا برای دیده‌بانی استفاده می‌شده است. در طبقه ۸ و ۹ برج نیز پنجره‌های بلند هلالی قرار دارند که با آجر ساخته شده است. این طبقات بعدها به برج اضافه شده است. در این طبقات بالکنی تعبیه شده است که امروزه به‌عنوان سکوی مشاهده استفاده می‌شود.

معماری برج گالاتا

علت نامگذاری برج گالاتا

مثل بسیاری از بناهای تاریخی دیگر، نامگذاری برج گالاتا شهر استانبول هم داستان‌های زیادی دارد. برج گالاتا به انگلیسی «Galata Tower» نامیده می‌شود. برخی می‌گویند گالاتا واژه‌ای ایتالیایی است که از واژه «Calata» ریشه گرفته شده است که به‌معنای شیب رو به پایین است؛ چراکه برج گالاتا نیز درست بالای یک تپه قرار دارد که شیب آن روبه دریا است. برخی دیگر می‌گویند گالاتا از واژه یونانی «گالاکتوس» (Galaktos) ‌می‌آید که به‌معنای شیر است؛ چرا که این منطقه در اواسط قرون‌وسطی محل چرای دام‌ها بوده است. عده‌ای دیگر نیز معتقدند که گالاتا در واقع از نام قبیله «گالات» (Galat) نشات گرفته است که روزگاری در این منطقه ساکن بوده‌اند.

علت نامگذاری برج گالاتا

افسانه برج گالاتا

برج گالاتا در طول ۷۰۰ سال، در مقابل آتش‌سوزی، زلزله، جنگ و غیره، سرپا مانده و جان سالم به‌در برده است. همین مسئله سبب شده تا ترک‌ها این برج را نماد پایداری و حیات روح استانبول بدانند. علاقه اهالی استانبولی‌ به این برج تاریخی سبب شده است تا افسانه‌های زیادی حول آن شکل بگیرد.

  • خیلی از اهالی شهر معتقدند، برج گالاتا یک برج معمولی نیست و در واقع از هاله‌ای که دور شهر استانبول است، حفاظت می‌کند. در ترانه‌های فولکلور ترکی‌ هم ردپای این عقیده دیده می‌شود و ترک‌ها می‌گویند برج گالاتا این شهر را در برابر مصیبت‌ها و بدبختی‌ها مقاوم کرده است.
  • یکی دیگر از افسانه‌های شنیدنی برج گالاتا، داستان فردی به‌نام «احمد چلبی هزار فن» (Hezârfen Ahmed Çelebi) است که موفق شد در قرن ۱۷ میلادی از بالای برج گالاتا پرواز کند. هزارفن در ترکی به‌معنای فردی است که همه‌چیز را می‌داند. احمد هزارفن در سال ۱۶۳۲ میلادی از برج گالاتا پرید و از تنگه بسفر گذشت و در سمت آسیایی استانبول فرود آمد. البته این کار زیاد به مذاق پادشاه وقت خوش نیامد و او از ترس قدرت این مرد دانا، او را به الجزایر تبعید کرد.
  • معروف‌ترین افسانه برج گالاتا داستانی است که شباهت زیادی به «راپونزل» دارد. براساس این افسانه شاهزاده خانم زیبای ترکی عاشق رعیت پدرش می‌شود اما این عشق ممنوعه بود. شاهزاده و مرد جوان که حق ملاقات با یکدیگر را نداشتند، راهی ابداع کردند. شب‌ها با تاریک شدن هوا، شاهزاده موهایش را از پنجره برج رها می‌کرد تا مرد جوان با کمک موهایش از برج بالا برود و خود را به او برساند.
  • برخی از افسانه‌ها هم می‌گویند که در دوران عثمانی یک کیمیاگر مرموز در برج ساکن بوده است که قدرت خاصی داشت و قادر بود هر چیزی را تبدیل به طلا کند یا حتی بیماری‌ها را شفا دهد.
  • در شبکه‌های اجتماعی افسانه دیگری درباره این برج شنیده می‌شود. طبق این افسانه اگر یک عاشق و معشوقی با هم به این برج نگاه کنند و از آن بالا بروند، به‌طور قطع با یکدیگر ازدواج می‌کنند اما اگر یک نفرشان از قبل از برج دیدن کرده باشد و دیگری تنها از برج بالا برود، ازدواجشان غیرممکن است. البته این افسانه فقط ریشه در شبکه‌های اجتماعی دارد!

افسانه برج گالاتا

بخش های مختلف برج گالاتا

وقتی به ورودی گالاتا می‌رسید، چند پله سنگی پیش روی شما قرار دارد. در سر در ورودی نیز یک کتیبه مرمری تعبیه شده که درباره آتش‌سوزی برج و داستان بازسازی آن در زمان سلطان محمود دوم توضیح داده است. یک فروشگاه سوغاتی نیز در نزدیکی ورودی برج قرار دارد که می‌توانید سوغاتی‌ها و یادگاری‌های کوچک جذابی در آنجا پیدا کنید. تا طبقه هفتم برج به نمایشگاه‌های مختلفی اختصاص داده شده است که تاریخ برج گالاتا و استانبول را روایت می‌کنند. در این بخش‌ها می‌توانید آثار باستانی مختلفی از دوره‌های رومی، بیزانس و عثمانی را تماشا کنید؛ داستان سرگذشت استانبول از قرون وسطی‌ تا به‌امروز را بشنوید و روایت زندگی احمد هزارفن را ببینید. همچنین قایق‌های قرون وسطایی که جنوایی‌ها از آن استفاده می‌کردند، اینجا به‌نمایش گذاشته شده است.

از طبقه هفتم به‌بعد دیگر آسانسوری در کار نیست و برای دیدن طبقه آخر برج باید از راه‌پله‌های مارپیچ بالا بروید. وقتی به طبقه نهم برسید از دیدن چشم‌انداز زیبای استانبول زیر پایتان حیرت‌زده خواهید شد. در آخرین طبقه برج گالاتا یک رستوران و کافه قرار دارد که طرفداران زیادی دارد. این کافه و رستوران کوچک در کنار معماری زیبا، چشم‌اندازی دلنشین از استانبول را ارائه می‌دهد که نظر هر بیننده‌ای را جلب می‌کند. پس از تماشای چشم‌انداز استانبول و قدم‌زدن در طبقات مختلف موزه در این رستوران بنشینید و یکی از انواع غذاهای معروف ترکیه یا قهوه ترک را سفارش دهید.

بخش های مختلف برج گالاتا

بهترین زمان بازدید از برج گالاتا

درهای برج گالاتا در همه فصول و همه روزهای هفته به‌روی بازدید کنندگان باز است. بازدید از این برج زیبا و نوستالژیک در همه ماه‌های سال لذت‌بخش است و می توانید از تماشای چشم‌انداز مسحورکننده استانبول، بازدید از موزه داخل برج، صرف غذا در رستوران بالای برج که از بهترین رستوران‌های استانبول است یا حتی توقف در یکی از کافه‌های پایین برج لذت ببرید. به‌خاطر داشته باشید در فصل تابستان استانبول مملو از گردشگر است و ممکن است چند ساعتی در صف ورودی برج معطل شوید. همچنین برج گالاتا در ساعت منتهی به‌غروب خورشید بسیار شلوغ‌تر از ساعات اولیه صبح است. ساعت بازدید برج گالاتا از ۸:۳۰ صبح آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۲:۰۰ ادامه پیدا می‌کند. این برج در فصل تابستان‌ تا ۲۳:۰۰ میزبان بازدیدکنندگان است.

بهترین زمان بازدید از برج گالاتا

برج گالاتا در شب

یکی از جذاب‌ترین تجربیات برج گالاتا، نمایش نورپردازی با پخش موسیقی بعد از غروب خورشید است. بسته به فصل، نمایش نور برج گالاتا ممکن است دارای مضامین خاص، مثل جشن سال نو یا جشن روز استقلال ترکیه باشد. این نمایش حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد و بسته به اینکه چه زمانی از سال است، ممکن است گاهی چندین بار در شب برگزار شود.

برج گالاتا در شب

جاهای دیدنی نزدیک برج گالاتا

از آثار باستانی گرفته تا مراکز خرید و کافه‌ها، محله گالاتا و محوطه اطراف برج گالاتا همه چیز را دارد. اطراف برج گالاتا پر از کافه، رستوران و فروشگاه است. هر وقت از روز که به دیدن برج بیایید، دور تا دور آن پر از گردشگر است که در اطراف برج مشغول وقت‌گذرانی‌اند. علاوه‌بر این در اطراف برج گالاتا جاذبه‌های گردشگری مختلفی مثل پل گالاتا از پل‌های معروف استانبول، خیابان استقلال، موزه هنرهای مدرن استانبول، پلکان کموندو (Camondo Stairs) و کلیسای جامع آنتونی مقدس قرار دارند که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

پرسش‌های متداول

برج گالاتا چند طبقه است؟
برج گالاتا ۹ طبقه دارد. دسترسی به ۷ طبقه از این برج با آسانسور امکان‌پذیر است اما برای دسترسی به دو طبقه آخر، باید از پله‌ها بالا بروید.
قیمت ورودی برج گالاتا چقدر است؟
در سال ۱۴۰۳ قیمت بلیط ورودی برج گالاتا حدود ۳۰ یورو است.
رقیه عینلو رقیه عینلو
{{selectedRate}}
زوریخ، لوگانو

تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
69,900,000
2,190
پاریس

تور فرانسه (پاریس)

  • 8 روز
  • هتل 5 و 4 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
49,900,000
1,890
مادرید، بارسلونا

تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
69,900,000
2,290

بنر بلیط هواپیما ایوار

{{totalCount}} دیدگاه

{{nameError}}
{{emailError}}
{{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
{{commentMessageError}}
{{responseMessage.text}}