
رویاهایتان را سفر کنید
ایجاد حساب کاربری
ثبت نام در ایوار
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
لینک فعالسازی حساب شما به {{ email }} ارسال شد
بازیابی رمز عبور
بازیابی رمز عبور
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
دیدنی های آتن و هرچیزی که باید درباره آنها بدانید

- منا یازرلو
- 1395/7/24
- 0 دیدگاه
آتن؛ این سمبل و نماینده تمدن غرب در عالیترین درجه خود، به تاریخ درخشانی میبالد که تا بیش از 3000 سال پیش کشیده شده است! این شهر در عصر کلاسیک شکوفا شد و بیش از اینکه تنها یک اثری باستانی از گذشته باشد، یک شهر پر جنب و جوش و پایتختی مدرن است.
سفر به آتن، مهد فلسفه و تمدن در تور ۵ روزه یونان
آتن در مقایسه با جزایر روستایی یونان حس ازدحام و بیقراری را به نمایش میگذارد اما این شلوغی را با جاذبههای فرهنگی خیره کنندهاش جبران میکند. آکروپلیس، موزه باستانشناسی استثنایی شهر، کلیساهای بیزانسی خیرهکننده و پیادهراههای افسونگر یونان، هر گردشگری را وسوسه میکند تا در یک تور آتن گردی شرکت کند. در ادامه به ۱۲ جاذبهی برتر آتن در یونان اشاره خواهیم کرد، شاید مقصد بعدی سفر شما باشد!
1. آکروپولیس
تنها تعداد معدودی از سایتهای گردشگری در جهان قابل مقایسه با آکروپولیس (Acropolis) آتن هستند، آکروپولیسی که معبد پارتنون آن (Parthenon) بر فراز تخته سنگی نشسته و نظارهگر قرنها تمدن است. آکروپولیس، یادآور دوران شکوهمند یونان باستان به حساب میآید و وظیفهی آن محافظت از ارگ روی تپه بوده است. پارتنون بزرگترین معبد عصر کلاسیک به شمار میرود که قدمتش از 447 تا 338 قبل از میلاد میرسد. این معبد، با ردیف ستونهای عظیم دوریک (Doric) و تزئینات مجسمهسازی بینظیر چشم هر بینندهای را خیره میسازد. حاشیههای زینتی بر کتیبهای در شرقیترین گوشه آن، تولد الهه آتنا را به تصویر میکشد. از دیگر ویرانههای آتن میتوان به«اریکتاین» (Erechtheion) اشاره کرد، مجموعهای که بین سالهای 421 تا 395 پیش از میلاد ساخته شده است. معروفترین جلوهی این مجموعه «ایوانِ کاریاتید» (Caryatids) به همراه شش مجسمه از دوشیزگان باکره در محل ستونهای دوریک است. فراموش نکنید که از موزه آکروپولیس در خیابان پانزدهم دیونیسیو آریوپاگیتو (Dionysiou Areopagitou) در پایین دستِ بلندایِ آکروپولیس هم دیدن کنید. این موزه یکی از ارزشمندترین مجموعههای هنر یونان باستان در جهان را داراست.
2. موزه ملی باستان شناسی
موزه ملی باستانشناسی آتن، یکی از بزرگترین موزههای باستانشناسی در یونان و از برترین موزههای آثار باستانی جهان؛ در قرن نوزدهم پایهگذاری شده است. این موزه در یک ساختمان تحسین برانگیزِ نئوکلاسیک با وسعتِ 8000 متر مربع فضای نمایشگاهی قرار دارد. پنج مجموعهی دائمی که با بیش از 11000 شیء آمادهی بازدید، نمایی مشروح و جامع از تمدن یونان از پیش از تاریخ تا دوره کلاسیک و اواخر دوران باستان را ارائه میدهند.
- مجموعهی پیش از تاریخ: هزاره ششم پیش از میلاد تا 1050 پیش از میلاد (دوران نو سنگی، سیکلادیک و مایسنین) و همچنین یافتههای ساکنان ترا (Thera) را نمایش میدهد.
- مجموعه مجسمهها: مجسمههای یونان باستان از قرن شش تا قرن پنج پیش از میلاد را به نمایش میگذارد که شامل شاهکارهایی نادر است.
- مجموعه گلدانها و اشیاء تزیینی؛ کوزهگری یونان باستان از قرن یازدهم پیش از میلاد تا دوران کلاسیک روم را ویترین بندی کرده است.
- مجموعهی استاتوتز (Stathatos): اشیاء کوچک و خرد را از دوران مختلف تاریخی به نمایش نشانده است.
3. موزه بیزانسی
این موزه جذاب، بینشی شگفتانگیز از دوران بیزانس تاریخ یونان به ما میدهد. این مجموعه در قصری جا گرفته است که در اصل برای دوشس پلایسانس (Duchesse de Plaisance) همسر چارلز فرانسیس لِبرن ساخته شده بود. امپراتوری بیزانس میراث امپراتوری رم شرقی پس از سقوطش است که مذهب ارتدوکس مسیحی داشته و به زبان یونانی سخن میگفتهاند. از قرن سوم تا پانزدهم میلادی امپراتوری بیزانس بر سرزمینی حکم راند که امروزه بالکان، یونان و آسیای صغیر را شامل میشود. در این دوران هنر مذهبی بسیار حائز اهمیت بود. این هنرمندان بیزانسی شاهکارهای موزاییکهای تزیین شده و همچنین تندیسهای طلاکاری را خلق میکردند.
با بیش از 25000 شیء ِ به نمایش گذاشته شده، موزه بیزانسی گنجینهای از دوران بیزانس به حساب میآید. این مجموعه شامل مجسمهها، نقاشیها، تندیسها، منسوجات و موزاییک هاست. حیاط این موزه قطعاتی از کف پوشهای موزاییک پر جلال و شکوه از قرن پنجم میلادی را به رخ میکشد.
4. آگورا: خرابههای بازار باستانی
آگوراهای باستانی، بازارها و مراکز جریانِ زندگی در آتن باستان بودهاند؛ برای دیدن یک دورنما تأثیرگذار از یک آگورا در راستای دیوار شمالی آکروپولیس پیش بروید. بهترین نقطه برای ورود به آگورا (Agora)، دروازه شمالی آن در خیابان آدریانو (Adrianoú) در نزدیک کلیسای سنت فلیپ است. واژهی یونانیِ آگورا به معنی جمع شدن و نطق کردن، نشانگر مکانی است که برای سخنرانی و گفتگوهای عمومی به کار میرفته است. آگوراها مکانی برای دولت و تجارت به شمار میرفتند و علاوه بر آن مکانی برای تصمیمگیری مدنی بودند. رویدادهای ورزشی و همچنین اجراهای تئاتر در این اماکن برگزار میشد. یکی از ویژگیهای جالب و منحصر به آگورا ایوان سرپوشیده شاهی (شاهنشین) 18 متری آن است، این ایوان سرپوشیده شاهنشین ِ قرن شش پیش از میلاد میتواند صحنهی محاکمه سقراط در 399 پیش از میلاد نیز باشد.
گردشگران میتوانند در پیاده راه آگورا تا بالای تپه آگورا را قدم بزنند. در بالای تپه در خیابان 24ام آندریانو (Andrianou) منظرهی حیرتانگیز معبد هفائوستس (Hephaistos) قرار دارد. این معبدِ دوریکِ قرن پنجمی پیش از میلاد، یکی از بهترین بناهای محافظت شده در بین معابد یونان باستان است و در امان ماندنش را وامدار تبدیلش به یک کلیسای مسیحی است. این معبد با طرحی از دوران کلاسیک با شش ردیف 13 ستونی و گچبریهای پیشساخته به نظر میرسد از معبد پارتنون الگوبرداری شده است. در مقابل این آگورای رومی، تنها 16 متر آن طرفتر، محل کتابخانهی باستانیِ هادریان (Hadrian) قرار گرفته، مجموعهای از بناها که توسط امپراتور هادریان پس از سال 132 میلادی یافت شد.
5. موزه هنر سیکلدیک
موزه هنر سیکلدیک (Cycladic Art) در سال 1986 توسط بنیاد نیکولاس و دالی گولاندریس در محلهی کلوناکی (Kolonáki) ساخته شد. نیکولاس گولاندریس کشتیداری شناخته شده و حامیِ هنر و زندگی فرهنگی در آتن است و مجموعهی خودش هستهی اصلیِ آثار موزه را شکل میدهد. مجموعههای دائمیِ موزه شامل بیش از 3000 شیء است که در بنایی مدرن و براق با نمایی از سنگ مرمر و شیشه قرار گرفتهاند. این مجموعه نمایانگر هنر یونانِ باستان، هنر کهنِ سیکلدیک (جزایری در دریای اژه)، هنر قبرس (از جزیره قبرس) از قرن چهارم پیش از میلاد تا قرن ششم پس از میلاد است. نمایشگاههای موقت در عمارت زیبای قرن نوزدهمی استتیتوس (Stathatos) برگزار میشود که از طریق اتاق میانی بانوان رم (آرتیوم) از گذرگاهِ بنای اصلی قابل دسترسی است.
6. کلیسای حواریون مقدس
در محل آگورای باستانی، کلیسای حواریون مقدس تنها بنایی بود که در هنگام ویران کردن این محله از آتن به هنگام حفاریِ سایت باستانیِ آگورا سرپا ماند. این کلیسای قرن دهمی بر فراز نیمفیون (nymphaion) (چشمههای مقدس) ایستاده است. نمای بیرونی آن از لحاظ سنگتراشی و کتیبههای خط تزیینی کوفی (یک سبک از خطاطیِ عربی) حائز اهمیت است. بر اساس ویژگیِ معمول معماری بیزانسی این کلیسا گنبدی بر فراز چهار ستون، محراب و سهکنجهای نیم دایرهای دارد. قسمت داخلی گنبد با نقاشیهای دیواری مسیح، یحیی تعمید دهنده، تصویر کودک بالدار و فرشتگان آراسته شده است. بیشتر دیوارهای نقاشی شده با شمایل مقدس و مذهبی اصلِ قرن یازدهم نیز به خوبی حفظ شدهاند.
7. کلیسای پاناگیا کاپنیک اِریا
این کلیسا محلی دلپذیر مکان دنجی به حساب میآید که میدان کوچکِ رو به خیابان اِرمو (Ermoú) را زینت داده است. این کلیسای کوچکِ زیبا در قرن نوزده به واسطهی مداخلهی شاه لودینگ اول از ویرانی در امان ماند. این کلیسا نمونهی باشکوه از معماری قرن یازده و دوران بیزانس است. در این دوران کلیساهای گنبددارِ چلیپایی به سان این کلیسا معمول بود. در قرن دوازدهم کلیسا با یک ورودیِ برازنده، رواق و هشتی غربی با چهار پایه (ساخته شده در غربیترین نقطه) وسعت داده شد. کلیسا، از داخل بنا، با نقاشیهای قرن نوزدهمی به سبک شمایل مقدس و مذهبی دوران بیزانس میانی تزیین شده است.
8. معبد زئوس المپ
المپیونِ (Olympeion) پیشکش شده به زئوس، بزرگترین معبد یونان باستان به شمار میرود. معبد زئوس از پارتنون بهتر محافظت شده و به لحاظ ساختاری در روزگار خویش از پارتنون عظیمتر بوده است. تاریخ این معبد به قرن شش پیش از میلاد بر میگردد اما تا پایان قرن دوم میلادی به دست امپراتور هدریان به اتمام نرسید. تصوّر تصویر کامل و عظمتِ تأثیرگذار این معبد بسیار ساده است. از بیش از صدها ستون مرمرین عظیم که زمانی محرابی بزرگ را پوشش میدادند، تنها 15 ستون سرپا مانده است و دیگر ستونها بر زمین افتاده، اما حضور این عظمت ویرانه حسی از شکوه و جلالِ بنای اصلی را احیا میکند و برازندهی زئوس، قدرتمندترین خدای یونان باستان و شاه خدایان است. در شمال المپیون، پارک کوچکی قرار دارد که ویرانههای دیوارِ تمیستوکلز (Themistokles') و حمامهای باستانیِ رم را در خود جای داده است.
9. استادیوم پاناتنائیک
استادیوم پاناتنائیک که با عنوان بزرگترین بنای یونان باستان شناخته میشود، ظرفیت 60000 نفر تماشاگر را دارد. این محل میزبانی ِ مسابقاتِ پاناتنائیک را برعهده داشته است، جایی که دوندگان در مسیر مسابقات رقابت میکردند! این بنا در حدود سال 335 قبل از میلاد در دوران هردِس آتیکوس (Herodes Atticus) ساخته شده است. مسیر 204 متریِ آن مزین به چهار ستونِ فرسنگ شمار دوتایی از سر هرمس (herms) است، این چهار جایگاه مکانی ست که دوندگان به مسابقه میپیوستند. حدود سال 140 میلادی جایگاههای این ورزشگاه به دستور هردِس آتیکوس با جایگاههای مرمرین جایگزین شد. امروزه گردشگران تقلیدی دقیق از طرحِ ورزشگاه اصلی را میبینند که در سال 1896 برای بازیهای المپیک بازسازی شد. این ورزشگاه المپیک دوران مدرن دقیقاً مشابه با سبکِ ورزشگاه پاناتینایک با 47 ردیف جایگاه و یک ردیف مدور جنوب شرقی ساخته شده است.
10. محله پلاکا و آنافیونیکا
یکی از جاذبههای اصلی آتن، منطقهی تاریخی و محیط روستایی افسون برانگیز پلاکا است. پیادهروهای باریک، میدانهای کوچک و پر تب و تاب و خانههای دوست داشتنیِ مملو از گلهای کاغذی آویخته فقط قسمتی از پلاکا است. این مکان و زمان مملو از نشانههای زیبا، انسان را به پرسه زنیِ آرام دعوت میکند. محله پلاکا رستورانهای یونانی قابل اعتماد فراوان با تراسهای دلچسبی که افراد را به خود میخوانند دارد. این منطقه به رستوران راه پلهای خود در خیابان منیسکلئوس (Mnisikleous) شهرت دارد. بسیاری از رستورانها به نظر فریبنده میآیند اما گاهی اوقات دامی برای گردشگرانند، پیشنهاد میکنیم پیش از آن که رستورانی را در این منطقه انتخاب کنید از یک کتاب راهنما مشورت بگیرید یا از یک فرد بومی توصیه بخواهید. همچنین در سراشیبی شمالی آکروپولیس آنافیوتیکا، یکی دیگر از شبه روستاهای این منطقه است؛ جایی که گردشگران از غذاهای سنتیِ یونانی لذت میبرند. خیابانهای مارپیچیِ قرون وسطی در آنافیوتیکا برای جسنتجو و کشف کردن بسیار دلپذیراند.
11. تغییر نگهبان در میدان سینتاگما
برای بسیاری از توریستها تماشای تغییر نگهبان در میدان سینتاگما یک تجربهی به یادماندنی و هیجانانگیز است. سربازانِ گارد ریاست جمهوری 24 ساعته در تمام طول سال مقابل ساختمان پارلمان یونان میایستند. نگهبانان جامه سنتیِ به تن میکنند که با دامنی پلیسه دار، منگولههای پا و کفشهای پوم پوم تکمیل میشود. تغییر نگهبانان در مقابل قبر یادبودِ سربازی گمنام در ساعت 11 صبح انجام میشود. این یادبود یک حجاری برجسته مرمرین است و تقلیدی از قبر جنگجویان زمان باستان به حساب میآید. این مراسم به سربازی گمنام که در حین جنگ برای کشورش فوت شده ادای احترام میکند.
12. نمازخانه دیمتریوس لامباردیاریس مقدس
در محیطی سبز بر تپهی فیلوپاپو (Philopappou)، این نمازخانهی دنجِ بیزانسیِ قرن دوازدهمی، تجربهی معنویِ اغواگری را ممکن میسازد. این نمازخانه در دروازهی دیاتکیزما (Diateichisma) به خاطر این باور باستانی که الوهیت حافظ دروازههاست ساخته شد. نمازخانه دیمتریوس یک راهروِ تک طاقی به سبکِ کلیسایی دارد و دیوارهای آن با نقاشیهای متعلق به 1732 آراسته شده است. نام این نمازخانه (لومباردیاریس = توپچی) با افسانهای مرتبط با نجات معجزهآسای آن از بمبگذاری فرماندهی ترکیهای آکروپلیس گره خورده است. این کلیسا کوچک در دهه 1960 توسط دی پیکیونیس (D. Pikionis) مرمت شد. یکی دیگر از نکات برجسته و چشمگیرِ تپهی فیلوپاپو شانس دیدن منظرهای محشر از معبد پارتنون از این نقطه است.

{{totalCount}} دیدگاه