
رویاهایتان را سفر کنید
ایجاد حساب کاربری
ثبت نام در ایوار
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
لینک فعالسازی حساب شما به {{ email }} ارسال شد
بازیابی رمز عبور
بازیابی رمز عبور
رمز عبور شما با موفقیت ثبت شد
10 جاذبه برتر استانبول که نباید از دست بدهید

- نسیم محمدی
- 1396/4/15
- 0 دیدگاه
استانبول، شهری امپراطوریهای بزرگی را طی قرنها به خود دیده است، امروزه پلی است که آسیا و اروپا را به هم وصل میکند.
از شهر بیزانسی «کنستانتین» تا پایتخت اسلامی دولت عثمانی، همگی بیانگر تاریخی هستند که امروز در این شهر روایت میشود. بیشتر جاذبههای گردشگری این شهر در داخل یا اطراف منطقه «سلطان احمد» قرار دارند، با این حال هنگام دیدار از استانبول، مطمئن شوید که علاوه بر چهار مقصد مشهور گردشگری این شهر، یعنی ایاصوفیه، کاخ توپقاپی، مسجد کبود و بازار سنتی، زمان کافی برای دیدن سایر بخش های شهر نیز بگذارید.
1. کلیسای ایاصوفیه
ساخت بنای ایاصوفیه (Aya Sofya) به زمان حکمرانی «ژوستی نین»، امپراطور دوره بیزانس در سال 536 میلادی باز میگردد. این بنای عظیم حکایت از ثروت و عظمت این امپراطوری مسیحی دارد. هنگامی که ارتش عثمانی کنستانتین را اشغال کرد، این کلیسا به مسجد تبدیل شد. در نهایت در قرن بیستم، ایاصوفیه به موزهای بدل گشت و امروزه به عنوان یکی از اصلیترین نمادهای شهر استانبول شناخته میشود.
2. قصر توپقاپی (توپکاپی)
مجموعه توپقاپی -توپکاپی- (Topkapı Sarayı) در قرن پانزدهم میلادی توسط «سلطان محمد فاتح» ساخته شد. پادشاهان عثمانی تا قرن نوزدهم میلادی در این کاخ مشرف به تنگه «بسفر» حکمرانی میکردند. مجموعه قصرهای توپقاپی نمایشگر هنر فاخر اسلامی است که با کاشیهای نقاشی شده در اتاقهای چشم نواز و دیوارهای خیره کننده، نظر گردشگران را به خود جلب میکند. برای دیدن تمام مجموعه، حداقل به نصف روز زمان نیاز دارید.
3. مسجد جامع سلطان احمد
هدیه ماندگار «سلطان احمد» به پایتخت خود، مسجد باشکوه و زیبایی است که امروزه به خاطر رنگ کاشیهای آن، به نام «مسجد آبی» شناخته میشود. فضای بلند زیر گنبد و انعکاس نورهای اطراف، این مسجد را به شاهکار هنر عثمانی بدل کرده است. برای کسب تجربه بهتر از فضای اسرارآمیز این مسجد، هنگام اذان به آنجا بروید. همچنین در گذرهای اطراف، میتوانید «آراسته بازار» را بیابید و صنایع دستی منحصر به فرد و با کیفیت ترکیه را خریداری کنید. کاخ موزهی موزائیک هم موزهی کوچکی است که بین مسجد کبود و آراسته بازار قرار دارد.
4. باسیلیکا سیسترن
باسیلیکا سیسترن (Basilica Cistern) که یکی از جاذبه های شگفتانگیز استانبول به حساب می آید، تالاری عظیم و ستوندار است که به یک قصر شباهت دارد، اما در زیر زمین! این قصر زیرزمینی از 336 ستون در دوازده ردیف تشکیل شده و روزگاری آب مورد نیاز امپراطوری بیزانس را تأمین میکرده است. پروژه آب رسانی به امپراطوری در دوران «کنستانتین کبیر» آغاز و در دوره حکومت «ژوستی نین» در قرن ششم میلادی تکمیل شد. گفته میشود سنگهای مورد استفاده در این سازه از ساختمانها و بناهای آن زمان بازیافت شدهاند.
5. هیپودروم
این منطقه به عنوان محل پر رفت و آمد شهر استانبول در زمان بیزانس به حساب میآید. امروزه چیز زیادی از «هیپودروم» (Hippodrome) آن سالها به جز بخش کوچکی از دیوارهایی در بخش جنوبی باقی نمانده است؛ اما «میدان آت» (At) آثار منحصر به فردی از آن دوران را به نمایش میگذارد. در بخش شمال غربی میدان، آبنمایی وجود دارد که در سال 1898 توسط دولت آلمان به سلطان عثمانی هدیه شد. اگر به سمت جنوب غربی میدان حرکت کنید، «ابلیسک» مصری را خواهید دید؛ ستونی 20 متری که روی آن کتیبههایی نیز وجود دارد. همچنین ستونی نیز با تزئینات حیوانی به شکل مار وجود دارد که توسط کنستانتین از دلفی به این جا آورده شده است.
6. موزه باستان شناسی استانبول
تنها چند قدم آن طرفتر از کاخ توپقاپی، موزهی باستان شناسی قرار دارد که مجموعهای بینظیر از هنر باستانی ترکیه و همچنین خاورمیانه را به نمایش گذاشته است. این موزه دارای سه مجموعه مجزاست که همگی ارزش بازدید را دارند. موزه شرق باستان، موزه باستان شناسی اصلی و همچنین قصر «محمد فاتح» که مجموعهای بی بدیل از هنر سرامیک را به نمایش گذاشته است. هنگام بازدید از موزه، بخش «استانبول در طول قرن ها» را از دست ندهید.
7. بازار بزرگ استانبول
برای بسیاری از گردشگران، خرید از استانبول به اندازه بازدید از موزهها و مکانهای فرهنگی دارای اهمیت است. بازار بزرگ (Kapalı Çarşı) جایی است که همه گردشگران به آن سر میزنند. این بازار یازده ورودی در جهتهای گوناگون دارد که دسترسی به بخشهای مختلف بازار را آسان تر می کند. گفته میشود این بازار، نخستین مرکز خرید سرپوشیده دنیاست.
8. مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه بر روی تپهای مشرف به «سلطان احمد» قرار دارد. این مسجد، یکی از شاخصههای مشهور گردشگری در استانبول است. مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان و توسط معمار سنان، معمار صاحب نام دولت عثمانی در بین سالهای ۱۵۴۹ تا ۱۵۷۵ ساخته شد. گنبد این مسجد، 53 متر ارتفاع دارد و به سبب طراحی خاص و منحصر به فردش مشهور است. همچنین قبر سلطان سلیمان و همسرش، خرم سلطان نیز در این مسجد قرار دارد.
9. بازار ادویه
بازار ادویه (Mısır Çarşısı) استانبول جایی است که میتوانید «لوکوم» (شیرینی مخصوص ترکی)، میوه خشک، آجیل، گیاهان دارویی و البته ادویه خریداری کنید. بیشتر هزینه ساخت این بازار از محل مالیاتی که دولت عثمانی برای کالاهای مصری وضع کرده بود تأمین شد؛ به همین دلیل امروزه به بازار مصریها نیز مشهور است. سعی کنید پیش از ساعت 11 صبح یا بعد از 4 بعد از ظهر به دیدن بازار بروید تا با شلوغی زیادی مواجه نشوید.
10. قصر دلماباغچه
این قصر، اثرِ هنر و معماری باشکوه اروپایی بر پادشاهان عثمانی در قرن نوزدهم میلادی را به تصویر میکشد. «دلماباغچه» (Dolmabahçe Palace) در سال 1854 توسط «سلطان ابوالمجید» ساخته و جایگزین قصر توپقاپی شد. حیاط این کاخ با آب نماها و گل کاری سبک اروپایی تزئین شده است و فضای داخلی آن، تلفیقی از سبک های هنری «روکوکو»، «باروک»، «نئوکلاسیک» و همچنین عناصر هنری سبک عثمانی است.

{{totalCount}} دیدگاه